ΣΠΟΡΑΔΕΣ

Αγκαλιά για τα παιδιά της «Κιβωτού του κόσμου»

αγκαλιά-για-τα-παιδιά-της-κιβωτού-του-797686

Συγκινητική ήταν η πρωτοβουλία φιλοξενίας των 30 παιδιών της τοπικής δομής της «Κιβωτού του κόσμου», στη Σκόπελο, που υλοποιήθηκε χάρη στην συνεργασία της Ενωσης Ξενοδόχων της Σκοπέλου, του Δήμου Σκοπέλου και επαγγελματιών του νησιού.

Τα παιδιά που φιλοξενούνται στη δομή του Διμηνίου, μαζί με τους συνοδούς τους, απόλαυσαν πέντε μέρες ξεγνοιασιάς και δωρεάν διακοπών, για δεύτερη χρονιά, χάρη στην κοινωνική ευαισθησία που διακρίνει τους φορείς και τους κατοίκους του νησιού.

Τα παιδιά επέστρεψαν ενθουσιασμένα στον Βόλο, εκφράζοντας στην ευχαριστήρια επιστολή τους, που απευθύνονταν στους συντελεστές της συγκινητικής πρωτοβουλίας, τις ευχαριστίες και την ευγνωμοσύνη τους, για την εμπειρία που βίωσαν.

Στο μεταξύ, ανάλογη είναι η πρόθεση στήριξης που εκδηλώνεται και από την κοινωνία της Μαγνησίας, ευρύτερα, με δεκάδες πολίτες κάθε ηλικίας, ενήλικες αλλά και παιδιά, συλλόγους, οικογένειες, αλλά και μεμονωμένους επισκέπτες, να διαβαίνουν την είσοδο της δομής που λειτουργεί στο Διμήνι, προκειμένου να προσφέρουν το υστέρημα της αγάπης τους, για την ενίσχυση της «Κιβωτού του κόσμου».

Η βοήθεια μεταφράζεται σε οικονομική στήριξη, προσφορά τροφίμων, ειδών πρώτης ανάγκης, ακόμη και κλινοσκεπασμάτων, για να καλυφθούν οι άμεσες ανάγκες της «Κιβωτού» και των παιδιών.

«Είναι πολύ σημαντική η βοήθεια που προσφέρει ο κόσμος και είμαστε ευγνώμονες γι΄ αυτό» υπογράμμισε η Κατερίνα Μαρτίνη, κοινωνική λειτουργός και υπεύθυνη της δομής του Βόλου, ενώ τόνισε ότι είναι απαραίτητη για τη λειτουργία της «Κιβωτού του κόσμου».

Η ίδια υπογραμμίζει ότι κάθε βοήθεια που προσφέρεται, είναι σημαντική, ενώ προσθέτει ότι μπορεί όποιος επιθυμεί να βοηθήσει, να καλέσει τον αριθμό 19828 ή να στείλει μήνυμα στον ίδιο αριθμό, εφόσον το επιθυμεί.

ΓΛ. ΥΔΡ.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου