ΤΟΠΙΚΑ

Κλείνει προσωρινά η Κουζίνα Αλληλεγγύης

κλείνει-προσωρινά-η-κουζίνα-αλληλεγγ-798142

Χωρίς φαγητό θα μείνουν για διάστημα δύο περίπου εβδομάδων οι 150 και πλέον άποροι που σιτίζονται από την Κουζίνα Αλληλεγγύης Βόλου, λόγω των τεχνικών εργασιών που ξεκινούν άμεσα στον χώρο. Κλειστή θα παραμείνει η Κουζίνα Αλληλεγγύης από σήμερα και για δύο εβδομάδες τουλάχιστον, προκειμένου να εκσυγχρονιστεί και να πληροί τις προϋποθέσεις που ορίζονται με βάση τη νομοθεσία, μετά από καταγγελία πολίτη.

Ρεπορτάζ: ΓΛΥΚΕΡΙΑ ΥΔΡΑΙΟΥ

Ελεγκτές της Διεύθυνσης Υγείας πραγματοποίησαν αυτοψία πριν από 25 περίπου μέρες και ακολούθησαν εγγράφως συστάσεις, για εκσυγχρονισμό του χώρου όπου παρασκευάζεται το φαγητό που διανέμεται σε 150 άτομα, περίπου, σε τακτική βάση.

Σύμφωνα με το έγγραφο που κοινοποιήθηκε από την Διεύθυνση Υγείας στην Κουζίνα Αλληλεγγύης είχε δοθεί αρχικά προθεσμία μέχρι και αύριο Κυριακή προκειμένου να ολοκληρωθούν οι αναγκαίες παρεμβάσεις και να δημιουργηθούν οι υποδομές που απαιτούνται για τις δομές υγειονομικού ενδιαφέροντος, με βάση τις συστάσεις του Υγειονομικού.

«Οι εργασίες θα γίνουν από εθελοντές και είναι αδύνατο να ολοκληρωθούν μέχρι την αρχική ημερομηνία. Γι’ αυτό τον λόγο, ζητήσαμε χθες παράταση, η οποία μας δόθηκε και οι εργασίες ξεκινούν άμεσα», ανέφερε στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ η Αγγελική Ιωαννίτη, «ψυχή» της Κουζίνας Αλληλεγγύης, ενώ προσθέτει ότι «είναι αδύνατο να παρασκευάζεται φαγητό και ταυτόχρονα να γίνονται εργασίες στον χώρο».

Χθες Παρασκευή διανεμήθηκαν κανονικά οι μερίδες φαγητού στους απόρους, οι οποίοι θα εξυπηρετηθούν και πάλι, όταν ολοκληρωθούν οι εργασίες που ορίζονται με βάση την νομοθεσία. Οι εργασίες που θα γίνουν στον χώρο περιλαμβάνουν, μεταξύ άλλων: Την τοποθέτηση ποδοκίνητου νεροχύτη, τη διαμόρφωση χώρου αποδυτηρίων, αποθηκευτικού χώρου, επιπλέον λεκάνη στον χώρο της κουζίνας, τοποθέτηση λείου και μη απορροφητικού υλικού στους πάγκους παρασκευής, στους τοίχους της κουζίνας, επαρκή χώρο για την παρασκευή των γευμάτων κ.ά.

Όπως αναφέρει η κ. Ιωαννίτη υπήρξε ευθύς εξαρχής θερμή ανταπόκριση από την κοινωνία του Βόλου, προκειμένου να εξασφαλιστούν τα υλικά και οι τεχνικοί που θα προσφέρουν εθελοντικά τις υπηρεσίες τους, ενώ απευθύνει έκκληση για προσφορά ανοξείδωτων πάγκων, προκειμένου να ολοκληρωθεί η υποδομή.

Παράλληλα, οι εθελοντές της Κουζίνας Αλληλεγγύης, θα παρακολουθήσουν επιμορφωτικά σεμινάρια που αφορούν στα τρόφιμα, προκειμένου να λάβουν τις απαραίτητες γνώσεις, ενώ η Κουζίνα Αλληλεγγύης, καλείται να καλύψει το κόστος.

Η υπεύθυνη της Κουζίνας Αλληλεγγύης ανέφερε ότι «όταν ολοκληρωθούν οι εργασίες θα ανοίξει ένας καινούργιος κύκλος για τη δομή και ζητούμε την κατανόηση του κόσμου, διότι η κουζίνα δεν θα μπορέσει να εξυπηρετήσει τις ανάγκες των σιτιζομένων, για όσο διάστημα διαρκέσουν οι εργασίες».

Κοινωνικό οδοντιατρείο

Η Κουζίνα Αλληλεγγύης διευρύνει την κοινωνική δράση που αναπτύσσει, με τη λειτουργία Κοινωνικού Οδοντιατρείου. Η Αγγελική Ιωαννίτη ανέφερε στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ ότι ο χώρος έχει βρεθεί και αναμένεται ο ανάλογος εξοπλισμός από τη Γαλλία.

Συγκεκριμένα, η νέα πρωτοβουλία για απόρους αναμένεται να τεθεί σε λειτουργία από τον Σεπτέμβριο, ενώ τον απαραίτητο εξοπλισμό παραχωρεί γαλλική οργάνωση με την οποία είχε επαφή η Λαϊκή Συνέλευση Γειτονιάς Αγ. Νεκταρίου Βόλου. Ηδη έχουν αποσταλεί φωτογραφίες του χώρου στη Γαλλία, προκειμένου να γίνει μεταφορά και εγκατάσταση των μηχανημάτων.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου