ΤΟΠΙΚΑ

«Παζαρεύουν» ακίνητα στο Πήλιο

παζαρεύουν-ακίνητα-στο-πήλιο-798788

Έντονο είναι το ενδιαφέρον που εκδηλώνεται από δεκάδες Ισραηλινούς, οι οποίοι επιθυμούν να αγοράσουν ακίνητα στο Πήλιο, ενώ στο μεταξύ γίνεται εντονότερη η παρουσία τους στη Μαγνησία. Τα νέα που προέρχονται από την ισραηλινή αγορά είναι ενθαρρυντικά, με τα βλέμματα επαγγελματιών και ξενοδόχων να στρέφονται στην πρώτη απευθείας πτήση από Τελ Αβίβ, για την φετινή σεζόν, που αναμένεται τη Δευτέρα 16 Ιουλίου, στο αεροδρόμιο της Νέας Αγχιάλου.

Ρεπορτάζ: ΓΛΥΚΕΡΙΑ ΥΔΡΑΙΟΥ

Οι Ισραηλινοί επιλέγουν συνειδητά το Πήλιο ως τόπο θερινών αλλά και φθινοπωρινών διακοπών, την τελευταία, τουλάχιστον, εξαετία, ενώ όπως εκτιμούν ειδικοί σε θέματα τουρισμού, θα ενισχύσουν την κίνηση από το Ισραήλ οι πτήσεις που θα πραγματοποιούνται δύο φορές την εβδομάδα, κάθε Δευτέρα και Παρασκευή, στην διάρκεια της σεζόν.

Ο ξενοδόχος Πάρις Κονιόρδος, αναφέρει από την πλευρά του ότι «υπάρχουν αρκετές κρατήσεις από Ισραηλινούς και κάθε χρόνο γίνεται πιο έντονη η παρουσία τους» ενώ εκτιμά ότι «οι πτήσεις από Τελ Αβίβ, που πραγματοποιούνται για δεύτερη χρονιά, θα φέρουν περισσότερους Ισραηλινούς τουρίστες στην περιοχή». Η αύξηση σημειώνεται σταδιακά τα επτά τελευταία χρόνια και συνδέεται άμεσα με τις προσπάθειες προσέγγισης της συγκεκριμένης αγοράς, που καταβάλλουν οι φορείς και οι επαγγελματίες της Μαγνησίας, οι οποίοι δίνουν το «παρών» στη διεθνή τουριστική έκθεση του Τελ Αβίβ.

Η έντονη τουριστική παρουσία των Ισραηλινών και οι πρώτες επενδύσεις που έχουν σημειωθεί στην αγορά ακινήτων, μεταφράζονται, εξάλλου, ως ενδιαφέρον για το real estate. «Το Πήλιο είναι δημοφιλής προορισμός για τους Ισραηλινούς και έρχονται πολλοί για διακοπές, διότι υπάρχει συνεργασία με μεσιτικά γραφεία, διαφημίσεις, και πολύ καλή επικοινωνία. Οι Ισραηλινοί αγαπούν το Πήλιο, διότι είναι κοντά, είναι δροσερό και τους αρέσει πάρα πολύ» αναφέρει από την πλευρά του ο Φάρις Νεζάντ, ο οποίος δραστηριοποιείται στο real estate.

Αρκετοί Ισραηλινοί ενδιαφέρονται να αγοράσουν σπίτια στο Πήλιο με θέα τη θάλασσα, κοντά στην θάλασσα και σε τιμές που κυμαίνονται από 100.000 μέχρι 200.000 ευρώ, όπως αναφέρει ο κ. Νεζάντ, ο οποίος επισημαίνει ότι το ενδιαφέρον παραμένει αμείωτο, παρά το γεγονός ότι ορισμένοι μόνο προχωρούν στην αγορά ακινήτων, μέχρι στιγμής τουλάχιστον.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου