ΤΟΠΙΚΑ

Αθλητικογράφος με καλλιτεχνική φλέβα

αθλητικογράφος-με-καλλιτεχνική-φλέβ-8126

Καινούργιο δημιουργικό κεφάλαιο αποτελεί για τον γνωστό Βολιώτη αθλητικογράφο Παναγιώτη Θεολόγου η ενασχόλησή του με το κόσμημα, στην πιο πρωτότυπη εκδοχή του. Εχοντας θητεύσει επί μακρόν στη δημοσιογραφία, με αφετηρία τον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ, ο Παναγιώτης Θεολόγου άφησε το στίγμα του στον Τύπο, το ραδιόφωνο και την τηλεόραση, πριν ανακαλύψει την καλλιτεχνική του φλέβα.

Ρεπορτάζ: ΓΛΥΚΕΡΙΑ ΥΔΡΑΙΟΥ

Ο χαρισματικός γιος του διακεκριμένου ζωγράφου Παλαιολόγου Θεολόγου, άρχισε να εμβαθύνει στα μυστικά του κοσμήματος μετά τη συνταξιοδότησή του από τον ΟΤΕ, όπου εργάστηκε επί 35 χρόνια, ανοίγοντας καινούργιους δημιουργικούς δρόμους στη ζωή του.

«Το κόσμημα το ανακάλυψα μετά τη συνταξιοδότησή μου, στο τέλος του 2013, αναζητώντας μια δημιουργική διέξοδο, για να αξιοποιήσω τον ελεύθερο χρόνο μου. Παρατηρώντας διάφορα κοσμήματα στο διαδίκτυο, άρχισα να πειραματίζομαι, δημιουργώντας τα δικά μου» αναφέρει στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ.

Τα υλικά που χρησιμοποιεί είναι σύρμα, χαλκός, αλπακάς και φύλλα χαλκού, τα οποία συνδυάζει με ημιπολύτιμες πέτρες, προκειμένου να επιτύχει το επιθυμητό αποτέλεσμα. Ο ίδιος δεν σταματάει να πειραματίζεται, να εξελίσσει την τεχνική του, ακολουθώντας το μεράκι και την αγάπη του για κάθε τι δημιουργικό.

Ο γνωστός δημοσιογράφος, δημιουργός, πλέον, κοσμημάτων, παρουσιάζει τα έργα του μαζί με ομάδα χειροτεχνών στο στέκι που δημιούργησαν, συγκροτώντας την κοινωνική συνεταιριστική επιχείρηση με την επωνυμία «Ιριδα». Η απόφαση «ήταν συλλογική και αποφασίσαμε να κάνουμε το συγκεκριμένο βήμα, για να εκθέτουμε σε ένα μόνιμο χώρο τα έργα μας και να επικοινωνούμε, ταυτόχρονα, με του φίλους της δημιουργίας» επισημαίνει.

Την ομάδα απαρτίζουν οι: Παναγιώτης Θεολόγου (πρόεδρος), Κυριακή Αλεξίου (γενική γραμματέας), Αλέξανδρος Τζαρτζάνης (ταμίας), Κάτια Παπαθανασίου, Βασιλική Υφαντή, Χαράλαμπος Παπαθανασίου, Σταυρούλα Χράπαλου και Κατερίνα Χουλιαρά, όλοι χειροτέχνες.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου