ΣΠΟΡΑΔΕΣ

Εξετάσεις για 1.000 Σκοπελίτες

εξετάσεις-για-1-000-σκοπελίτες-12055

Πλήθος κατοίκων της Σκοπέλου και της Γλώσσας, οι οποίοι υπολογίζεται ότι υπερβαίνουν τα 1.000 άτομα, συμμετείχαν στις δωρεάν εξετάσεις που πραγματοποιήθηκαν στο νησί από δύο διαφορετικά εθελοντικά κλιμάκια.

Τις προηγούμενες μέρες κινητή μονάδα της 5ης Υγειονομικής Περιφέρειας επισκέφτηκε τη Σκόπελο και τη Γλώσσα πραγματοποιώντας δωρεάν εξετάσεις μαστογραφίας, οστεοπόρωσης και σπειρομέτρησης σε πλήθος κατοίκων του νησιού, οι οποίοι εξέφρασαν την ευχή να επανέλθουν οι εθελοντές για επιπλέον εξετάσεις του τοπικού πληθυσμού.

Στο μεταξύ, προηγήθηκε επίσκεψη του Ομίλου Φουσκωτών Σκαφών Μαγνησίας «Αργοναύτες» στην περιοχή της Γλώσσας, όπου μετέφεραν και προσέφεραν φωτοτυπικά μηχανήματα για την κάλυψη των αναγκών δύο σχολικών μονάδων, της Γλώσσας και του Νέου Κλήματος. Στο μεταξύ, ιατροί πέντε ειδικοτήτων πραγματοποίησαν δωρεάν εξετάσεις στο δημοτικό σχολείο και το αγροτικό ιατρείο της Γλώσσας, ενώ προγραμματίζεται επίσκεψη και στο Νέο Κλήμα, προκειμένου να ολοκληρωθεί η αποστολή και ο κύκλος των δωρεάν ιατρικών εξετάσεων.

Πρόκειται για δύο διαφορετικές δράσεις που πραγματοποιήθηκαν σε σύντομο χρονικό διάστημα, και όπως υπογράμμισε η αρμόδια αντιδήμαρχος Σκοπέλου, Αθηνά Ντάκη, οι κάτοικοι του νησιού ανταποκριθήκαν με μεγάλη προθυμία και εξέφρασαν την επιθυμία να επαναληφθούν και στο άμεσο μέλλον.

ΓΛ. ΥΔΡ.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου