ΤΟΠΙΚΑ

Χαλάζι χθες στον οικισμό του Αγίου Στεφάνου

χαλάζι-χθες-στον-οικισμό-του-αγίου-στε-19425

Δυνατή βροχή και χαλαζόπτωση σημειώθηκε χθες το μεσημέρι στην περιοχή του Αγίου Στεφάνου στον Βόλο, δίνοντας χειμωνιάτικη νότα στις ισχυρές καταιγίδες που σημειώνονται κατά τόπους στη Μαγνησία. Η χαλαζόπτωση σημειώθηκε από τις 14.40 έως τις 15.15, δυσχεραίνοντας προς στιγμήν την κυκλοφορία, ενώ σύμφωνα με μαρτυρίες περιοίκων, το μέγεθος του χαλαζιού ήταν διπλάσιο από το μέγεθος ενός ρεβιθιού.

Ρεπορτάζ: ΓΛΥΚΕΡΙΑ ΥΔΡΑΙΟΥ

Εντονες βροχοπτώσεις και διαστήματα προσωρινής νηνεμίας συνθέτουν το προφίλ του άστατου καιρού που επικρατεί στη Μαγνησία, με κύριο χαρακτηριστικό τα δυνατά μπουρίνια που σημειώνονται σε ανύποπτο χρόνο και συνοδεύονται από κεραυνούς.

Η έντονη βροχόπτωση προκάλεσε χθες στιγμιαίες διακοπές ρεύματος στην περιοχή της Τσαγκαράδας και προβλήματα σε ηλεκτρικές και ηλεκτρονικές συσκευές, λόγω της αυξομείωσης της τάσης του δικτύου.

Στο μεταξύ, δυνατό μπουρίνι το οποίο διήρκεσε μια περίπου ώρα, σημειώθηκε λίγο μετά τις 8 χθες το πρωί στον Βόλο, χωρίς ευτυχώς να αναφερθούν προβλήματα ή ζημιές. Η ένταση της βροχής ήταν μεταβαλλόμενη, με διαστήματα καταιγίδας και πιο ήπιας βροχής να εναλλάσσονται στην διάρκεια της μέρας, ενώ όλες οι υπηρεσίες βρίσκονταν επί ποδός, για κάθε ενδεχόμενο.

Στον κλοιό της δυνατής βροχής βρέθηκε και η περιοχή του Αλμυρού, με τις υπηρεσίες και τα διαθέσιμα μηχανήματα να βρίσκονται σε επιφυλακή, για κάθε ενδεχόμενο.

Στη Σκιάθο σημειώθηκε δυνατό μπουρίνι γύρω στις 4 χθες το απόγευμα, το οποίο διήρκεσε σαράντα περίπου λεπτά, και συνοδευόταν από κεραυνούς, χωρίς ωστόσο να αναφερθούν προβλήματα ή ζημιές.

Ανάλογο το σκηνικό σε Σκόπελο και Γλώσσα, χωρίς ευτυχώς προβλήματα ή ζημιές, όπως ανέφερε η αρμόδια αντιδήμαρχος, Μάχη Κλωνάρη, η οποία βρισκόταν σε επιφυλακή, μαζί με τις υπηρεσίες του δήμου και της πυροσβεστικής.

Τα φαινόμενα ήταν ήπια στη γειτονική Αλόννησο, αλλά ο υψηλός βαθμός επιφυλακής συνεχίζεται.

Ζημιές σε καλλιέργειες

Εντονη βροχόπτωση σημειώθηκε, εξάλλου, στο Περίβλεπτο, την Κοκκίνα, το Αερινό, το Στεφανοβίκειο και τον Αγιο Γεώργιο Φερών. Προβλήματα αναφέρθηκαν χθες σε καλλιέργειες βαμβακιών, καλαμποκιών και σιτηρών, στον Αγιο Γεώργιο Φερών, λόγω του μεγάλου όγκου του νερού της βροχής που κατέκλυσε τα χωράφια.

Καιρός επόμενων ημερών

Το βροχερό σκηνικό του καιρού διατηρείται και σήμερα στη Μαγνησία, σύμφωνα με την πρόβλεψη του Μετεωρολογικού Σταθμού «Αλέξανδρος Τακούδης». Σήμερα, Παρασκευή, συγκεκριμένα, αναμένονται συννεφιές και θα σημειωθούν τοπικές βροχές κυρίως μετά το μεσημέρι. Οι άνεμοι θα είναι νότιοι ασθενείς και στο Αιγαίο μέτριοι. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 9 έως 25 βαθμούς Κελσίου στη Μαγνησία, και στον Βόλο από 17 έως 25 βαθμούς Κελσίου.

Αύριο Σάββατο αναμένονται συννεφιές και θα σημειωθούν βροχές. Οι άνεμοι θα είναι ανατολικοί ασθενείς και η θερμοκρασία αμετάβλητη, θα κυμανθεί μεταξύ 22 και 25 βαθμών Κελσίου.

Την Κυριακή, τέλος, ο καιρός θα σχεδόν αίθριος, οι άνεμοι θα είναι βόρειοι ασθενείς και η θερμοκρασία αμετάβλητη θα κυμανθεί μεταξύ 23 και 25 βαθμών Κελσίου.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου