ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

«Το παρελθόν θυμήθηκα»

το-παρελθόν-θυμήθηκα-161597

Ξεχωριστή μουσική βραδιά με άρωμα από «Στενάκι» στο καφέ ΕΛΛΗ’ς

Πρωτότυπη μουσική βραδιά με τίτλο «ΕΛΛΗ’ς… Το παρελθόν θυμήθηκα!!!» πραγματοποιήθηκε την περασμένη Τετάρτη 10 Ιανουαρίου στις 10 το βράδυ, στον χώρο του γνωστού καφέ, όπου «φιλοξενήθηκε» μουσικό συγκρότημα από τον ιστορικό μουσικό χώρο «Στενάκι». Η συγκεκριμένη βραδιά πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο αναβίωσης μουσικών στιγμών από σημαντικούς χώρους του Βόλου, που έγραψαν ιστορία στα καλλιτεχνικά δρώμενα του Βόλου, υπενθυμίζοντας σε όλους θρυλικές στιγμές της πόλης.

Το «Στενάκι», που άφησε εποχή στη νυχτερινή διασκέδαση του Βόλου, άνοιξε τις 13 Οκτωβρίου του 1989, με ιδιοκτήτη τον Κώστα Λαζούδη, δίνοντας μουσικό χρώμα στο στενό της Αλοννήσου, με ορχήστρα πέντε ατόμων. Ακορντεόν, μπουζούκι, κιθάρα, κόντρα μπάσο και κρουστά, κράτησαν αμείωτο το κέφι των πολυάριθμων θαμώνων, για πολλά χρόνια.

Γνωστοί Βολιώτες με μουσική σε νοσταλγικά μονοπάτια

Το πρώτο σχήμα, ήταν αμιγώς… αντρική υπόθεση. Από την πίστα του κέντρου πέρασαν όλοι οι σημαντικοί μουσικοί του Βόλου, καθώς επίσης και γνωστοί τραγουδιστές ανά το πανελλήνιο, όπως ο Αγάθωνας, η Ελένη Τσαλιγοπούλου, ο Παντελής Θαλασσινός, η Μελίνα Ασλανίδου, ο Βαλάντης, ο Γεράσιμος Ανδρεάτος, ο Παντελής Θαλασσινός και άλλοι.

Σαν «Στενάκι» προϋπήρχε για τέσσερα, περίπου, χρόνια, πριν το ’89, με ιδιοκτήτη τον Αποστόλη Βαλιγιαννόπουλο. Το κέντρο λειτούργησε μέχρι το 2014 και πραγματοποιήθηκαν επτά, περίπου, ανακαινίσεις. «Μεγάλωσε» γενιές και γενιές Βολιωτών, έχοντας ως σήμα κατατεθέν τη θρυλική «Κανάρα» του Χρηστάκη. Πολλά τραγούδια πρωτοακούγονταν στο «Στενάκι», αυτόματα γίνονταν μόδα σε μουσικά προγράμματα πανελλαδικά.

Αξιοσημείωτη η προσφορά της κ. Τούλας, μητέρας του Κώστα Λαζούδη, από το πρώτο βράδυ έως και το τελευταίο, όταν το «Στενάκι» κατέβασε ρολά, αλλά και της συζύγου του, Κατερίνας, ενώ σημαντικό ρόλο έπαιξαν επίσης οι δύο μόνιμοι σερβιτόροι, ο Αχιλλέας και ο Δημήτρης.

Δεκάδες Βολιώτες παραβρέθηκαν στη μουσική βραδιά των αναμνήσεων

Ευσεβής πόθος είναι η επαναλειτουργία του θρυλικού κέντρου, που άνοιξε νοερά τις πύλες του στους νοσταλγούς μιας αξέχαστης εποχής, την περασμένη Τετάρτη, γεμίζοντας νοσταλγία αλλά και συγκίνηση τνο χώρο του καφέ ΕΛΛΗ’ς.

Συνεχίζονται, στο μεταξύ, οι νοσταλγικές μουσικές βραδιές, που είναι αφιερωμένες σε μουσικές σκηνές που δεν υπάρχουν πια, αλλά πρόσφεραν ό,τι καλύτερο όλα αυτά τα χρόνια, στο μουσικό στερέωμα της πόλης. Το ραντεβού των αναμνήσεων δίνεται τις Τετάρτες του Ιανουαρίου στο ΕΛΛΗ’ς coffee bar, που βρίσκεται στη διεύθυνση Γκλαβάνη 29 και το τηλέφωνο επικοινωνίας είναι 2421403042.

ΓΛ. ΥΔΡ.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου