ΤΟΠΙΚΑ

Μειωμένη 50% η κίνηση στα ταξί

μειωμένη-50-η-κίνηση-στα-ταξί-166318

«Δραματικό» χαρακτηρίζουν τον καθημερινό αγώνα επιβίωσης οι ιδιοκτήτες ταξί της περιοχής μας, περιγράφοντας τη μείωση στην κίνηση, η οποία υπολογίζεται ότι υπερβαίνει το 50% τη δεδομένη περίοδο, παρά την παροδική «ανάσα» της εορταστικής περιόδου.

Ρεπορτάζ: ΓΛΥΚΕΡΙΑ ΥΔΡΑΙΟΥ

Αγώνας δρόμου είναι η καθημερινότητα για τις 280 οικογένειες που σχετίζονται με το συγκεκριμένο επάγγελμα, και ο συνεπακόλουθος προβληματισμός είναι εξίσου έντονος.

Το μέλλον διαγράφεται αβέβαιο για τους ιδιοκτήτες ταξί, οι οποίοι περιμένουν υπομονετικά, ώρες ολόκληρες στην πιάτσα, για να εξασφαλίσουν το μεροκάματο.

«Αν εξαιρέσουμε την παραμονή των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς, η συνολική κίνηση στα ταξί είναι εμφανώς μειωμένη», όπως ανέφερε στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ ο Γιώργος Σιόβας, πρόεδρος του Συνδέσμου Ιδιοκτητών Ταξί Βόλου και Νέας Ιωνίας. Ο ίδιος σημείωσε ότι δεν υπάρχει μέτρο σύγκρισης με την περσινή χρονιά, καθώς λόγω των δυσμενών καιρικών συνθηκών που επικράτησαν, υπήρξε μεγαλύτερη κίνηση.

Ο απόηχος της εορταστικής περιόδου έχει, θεωρητικά, θετικό πρόσημο αλλά επί της ουσίας «μπορεί να υπήρχε κόσμος στον Βόλο, πολλοί επισκέπτες, πολλά αυτοκίνητα στο κέντρο της πόλης αλλά το επιβατικό κοινό δεν έμπαινε στα ταξί. Ισως γιατί οι καιρικές συνθήκες ευνοούσαν το περπάτημα» υπογράμμισε ο κ. Σιόβας.

Η γενική εικόνα δεν είναι αντίστοιχη παλαιότερων εποχών, ενώ η καθημερινότητα είναι εξαιρετικά δύσκολη για τους επαγγελματίες, που προσβλέπουν, ωστόσο, πάντα στο καλύτερο.

«Πολλοί άνθρωποι μεγάλης ηλικίας, που χρησιμοποιούσαν το ταξί τρεις και τέσσερις φορές τη μέρα για να πάνε στον γιατρό, να επισκεφτούν τα παιδιά ή τα εγγόνια τους, πλέον έχουν περιορίσει τις μετακινήσεις τους. Το θέμα είναι ότι υπάρχει μεγάλη ανεργία, ο κόσμος δυσκολεύεται, υπάρχουν φόροι και να μην ξεχνάμε ακόμη, ότι το επιβατικό μας κοινό απαρτίζεται από εργάτες, επαγγελματίες, άτομα νεαρής ηλικίας αλλά και ηλικιωμένους, που δεχτήκαν και αυτοί περικοπή συντάξεων» σημειώνει ο ίδιος.

Αύξηση τηλεφωνικών κλίσεων

Για αύξηση του συνολικού αριθμού των κλίσεων κάνει, αντίστοιχα, ο Ευδόκιμος Πασχαλίδης, πρόεδρος του Συνεταιρισμού «Volos taxi», τονίζοντας ότι ήταν ικανοποιητικά τα δεδομένα της εορταστικής περιόδου.

«Γενικά στις γιορτές υπήρξε μικρή αύξηση στις κλήσεις και ακολουθήσαμε το γενικότερο κλίμα των επαγγελματιών και των μαγαζιών. Πιστεύω ότι όλοι δουλέψαμε και είμαστε σε αναμονή να δούμε αν ήταν μια ανάσα και έφυγε ή αν θα συνεχιστεί η ίδια εικόνα» επισημαίνει ο ίδιος, για να προσθέσει ότι η εξέλιξη θα φανεί στην πορεία.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου