ΤΟΠΙΚΑ

«Μακεδονία σημαίνει Ελλάδα»

μακεδονία-σημαίνει-ελλάδα-167697

Με δυναμικές κινητοποιήσεις απαντούν στο ζήτημα της ονομασίας των Σκοπίων οι απανταχού Μακεδόνες, έχοντας ως κεντρικό σύνθημα τη φράση «Μακεδονία σημαίνει Ελλάδα». Ο Σύλλογος Μακεδόνων Βόλου «Ο Μέγας Αλέξανδρος» θα λάβει μέρος στο μεγάλο συλλαλητήριο που θα πραγματοποιηθεί στη Θεσσαλονίκη στις 21 Ιανουαρίου για το συγκεκριμένο θέμα, δρομολογώντας πούλμαν από τον Βόλο, ενώ, στο μεταξύ, βρίσκεται σε εξέλιξη διαδικτυακή ψηφοφορία, με πρωτοβουλία της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας.

Ρεπορτάζ: ΓΛΥΚΕΡΙΑ ΥΔΡΑΙΟΥ

Η κοινή θέση των Μακεδόνων είναι να μην περιλαμβάνεται ο όρος Μακεδονία στην ονομασία των Σκοπίων, θέση την οποία κατέθεσε εξάλλου εγγράφως η Ομοσπονδία με τη μορφή υπομνήματος, που τέθηκε υπόψη του Προέδρου της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλου στη διάρκεια πρόσφατης συνάντησης.

Σχολιάζοντας το ζήτημα της ονομασίας των Σκοπίων, η πρόεδρος του Συλλόγου Μακεδόνων Βόλου «Ο Μέγας Αλέξανδρος», Βενετία Μπελιτσιώτη, δήλωσε στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ ότι: «Θα είναι ιστορικό λάθος αν γίνει, τελικά, αποδεκτή η χρήση του ονόματος Μακεδονία. Δεν πρέπει σε καμία περίπτωση να υπάρχει ο όρος Μακεδονία στην ονομασία των Σκοπίων, διότι διακυβεύονται εθνικά συμφέροντα».

Μεταφέροντας, παράλληλα, την αγωνία και την ανησυχία των απανταχού Μακεδόνων, η κ. Μπελιτσιώτη καθιστά σαφές ότι: «Είναι αδιαπραγμάτευτο, όχι μόνο για εμάς, που ανήκουμε στον Σύλλογο, αλλά και για όλους τους Μακεδόνες και όλους τους Έλληνες, όπου και να βρίσκονται».

Η πρόεδρος των Μακεδόνων του Βόλου, καθιστά σαφές ότι το μήνυμα που εξάγεται από το μεγάλο συλλαλητήριο της Θεσσαλονίκης, είναι ότι «όλοι οι Ελληνες είμαστε ενωμένοι και λέμε όχι στη χρήση του ονόματος Μακεδονία, διότι θεωρούμε ότι ενδέχεται να υπάρξουν δυσάρεστες και απρόβλεπτες επιπτώσεις για την Ελλάδα στο μέλλον».

Η κινητοποίηση για το μεγάλο συλλαλητήριο αναμένεται να είναι μαζική, με τον Σύλλογο Μακεδόνων του Βόλου που αριθμεί 400 περίπου εγγεγραμμένα μέλη, να δίνει δυναμικά το «παρών».

Για τη διευκόλυνση όσων επιθυμούν να μεταβούν από την περιοχή μας στη Θεσσαλονίκη, θα υπάρχει λεωφορείο το οποίο θα ξεκινήσει την ίδια ημέρα από τον Βόλο, με προορισμό τη Θεσσαλονίκη. Το κόστος συμμετοχής είναι 10 ευρώ κατ’ άτομο. Για περισσότερες πληροφορίες, όσοι ενδιαφέρονται να δηλώσουν συμμετοχή μπορούν να επικοινωνήσουν στα τηλέφωνα 6945825115 και 6979257039.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου