ΤΟΠΙΚΑ

Καινοτόμα προσέγγιση της ανατομίας

καινοτόμα-προσέγγιση-της-ανατομίας-169121

Τομή αποτελεί στον χώρο της συγγραφής και της εκπαίδευσης, το εγχειρίδιο ανατομίας που φέρει τη συγγραφική σφραγίδα του Βολιώτη βιολόγου Μηνά Χαραλαμπίδη, και απευθύνεται με απλά λόγια σε ενήλικες και παιδιά.

Το βιβλίο με τίτλο «Ανθρώπινο σώμα» με υπότιτλο «Οδηγίες χρήσης (αυτές που δεν σας έδωσαν με τη γέννησή σας)», είναι απόρροια της μακράς εκπαιδευτικής του εμπειρίας, που μετράει περισσότερες από δύο δεκαετίες, με θεματικό επίκεντρο τη βιολογία.

Μιλώντας στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ, ο γνωστός εκπαιδευτικός, υπογράμμισε ότι το μάθημα της βιολογίας, το οποίο διδάσκεται, σημειωτέον, μόνο στην πρώτη λυκείου, είναι θεμελιώδους σημασίας, ειδικά για τους μαθητές που κατευθύνονται προς την ιατρική επιστήμη.

Ο ίδιος παρατήρησε, ωστόσο, ότι είναι εξίσου σημαντικός ο τρόπος με τον οποίο προσεγγίζουν τα παιδιά τη γνώση, και γι’ αυτό τον λόγο, εξήγησε, «σκέφτηκα να γράψω έναν μικρό οδηγό για το σώμα, γραμμένο με ιδιαίτερο τρόπο, για να κεντρίσω το ενδιαφέρον των παιδιών». Παράλληλα, χαρακτήρισε «χρηστικό εργαλείο για μαθητές και ενήλικες» το συγκεκριμένο βιβλίο, «διότι είναι σημαντικό να γνωρίζει κανείς βασικά θέματα που αφορούν την ανατομία του ανθρώπινου σώματος».

Το εγχειρίδιο γνωριμίας με το ανθρώπινο σώμα είναι γραμμένο με απλό και κατανοητό τρόπο, και πέρα από την επιστημονική του διάσταση, παραθέτει τη γνώση με τελείως διαφορετικό τρόπο. «Αν μεταδώσουμε με όμορφο τρόπο τη γνώση, θα αλλάξουν αρκετά στο μυαλό των παιδιών. Πρέπει να βρούμε τρόπους, ώστε να αγαπήσουν τα παιδιά τη μόρφωση, χωρίς να αποθηκεύουν περιττές γνώσεις», επεσήμανε ο καθηγητής που εκπαίδευσε δεκάδες υποψήφιους φοιτητές στη βιολογία και συνεχίζει.

ΓΛ. ΥΔΡ.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου