ΤΟΠΙΚΑ

Ο Βολιώτης που έσωσε δεκάδες ζωές από την κόλαση στην Μάνδρα

ο-βολιώτης-που-έσωσε-δεκάδες-ζωές-από-τ-230876

Δεκάδες ζωές έσωσε ο Νίκος Σουλιώτης, ο οποίος εργάζεται ως οδηγός στο εργοστάσιο της ΕΨΑ και βρέθηκε αντιμέτωπος με την καταστροφική πλημμύρα στη Μάνδρα Αττικής, στη διάρκεια προχθεσινού δρομολογίου στην Αθήνα. Ο Βολιώτης οδηγός φορτηγού μετέφερε σε ασφαλές σημείο είκοσι περίπου ανθρώπους και μια έγκυο, με κίνδυνο της ζωής του, αψηφώντας τα ορμητικά νερά που σάρωναν τα πάντα στο διάβα τους.

Ρεπορτάζ: ΓΛΥΚΕΡΙΑ ΥΔΡΑΙΟΥ

Βρέθηκε τυχαία στο μάτι του κυκλώνα και βίωσε την καταστροφική πλημμύρα στην Μάνδρα Αττικής, την ώρα που περίμενε να ξεφορτώσει αναψυκτικά στις κεντρικές αποθήκες μεγάλης αλυσίδας μάρκετ.

Όπως αφηγείται ο ίδιος στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ, ακούστηκε μια δυνατή βοή κι ένας δυνατός χείμαρρος σάρωνε τα πάντα στο διάβα του. Βρέθηκε χωρίς να το καταλάβει εγκλωβισμένος στον αποθηκευτικό χώρο, μαζί με τους εργαζόμενους, χωρίς έξοδο διαφυγής.

Το ύψος του νερού έφτανε μέχρι τα φανάρια του φορτηγού και μόλις κόπασε για λίγο η θεομηνία, έλαβε την παράτολμη απόφαση, πριν ξεσπάσει το νέο κύμα της καταστροφής, να επιβιβάσει όλους τους εργαζόμενους της αποθήκες, περίπου είκοσι άτομα, στην καρότσα του φορτηγού, προκειμένου να τους οδηγήσει σε ασφαλές σημείο.

«Ο κίνδυνος ήταν μεγάλος, αλλά ρισκάρεις, προσεύχεσαι και φεύγεις» δήλωσε ο ίδιος στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ. Το χιλιόμετρο που διήνυσε μέχρι να φτάσει στην Αττική οδό έμοιαζε ατέλειωτο, κι όπως υπογραμμίζει «το ένα χιλιόμετρο έμοιαζε με 500».

Οι εικόνες της καταστροφής που αντίκρισε έμειναν βαθιά χαραγμένες στη σκέψη του, κι όπως αναφέρει χαρακτηριστικά «δεν διέκρινες δρόμο, αλλά παντού αυτοκίνητα και εικόνες καταστροφής. Είναι άλλο να τα βλέπεις στην τηλεόραση και διαφορετικό να τα ζεις από κοντά».

Επέστρεψε εξουθενωμένος στον Βόλο αργά προχθές το απόγευμα, με την καρδιά σφιγμένη από τις εικόνες που αντίκρισε. Εργάζεται είκοσι χρόνια ως οδηγός και έξι χρόνια στο εργοστάσιο της ΕΨΑ, αλλά είναι η πρώτη φορά που ένιωσε τον κίνδυνο, είδε πρόσωπα τρομαγμένα, ανθρώπους που βρέθηκαν εγκλωβισμένοι και ζητούσαν τρόπο διαφυγής από τα ορμητικά νερά της καταρρακτώδους βροχής.

Εκανε τη μεγάλη υπέρβαση, με κίνδυνο της ζωής του, προκειμένου να σώσει ανθρώπους που κινδύνευαν, κι ομολογεί ότι φοβήθηκε κι ο ίδιος βλέποντας το μέγεθος της καταστροφής, αλλά επιστράτευσε το κουράγιο και τη δύναμη ψυχής που τον διακρίνει, για να πετύχει αυτό που φάνταζε ακατόρθωτο, να βρει σωτήρια οδό διαφυγής από την κόλαση της καταστροφικής πλημμύρας, που αφάνισε περιουσίες κι ανθρώπινες ζωές.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου