ΤΟΠΙΚΑ

Μίνι καλλονές με ιστορία στον Βόλο

μίνι-καλλονές-με-ιστορία-στον-βόλο-231979

Διάσημα μίνι αυτοκίνητα με ιστορία θα συναντηθούν στον Βόλο το τριήμερο 8, 9 και 10 Δεκεμβρίου, στο πλαίσιο της 16ης πανελλήνιας συνάντησης του Athens Mini Club, που αναμένεται με ιδιαίτερο ενδιαφέρον.

Δεκάδες Mini Cooper αυτοκίνητα, που ανάγονται σε παλαιότερες εποχές, από το 1964 μέχρι τα τέλη της δεκαετίας του ’70, θα ταξιδέψουν μέχρι τον Βόλο, θα πραγματοποιήσουν εξόρμηση στο Πήλιο και θα παραταχθούν στην παραλία του Βόλου, στο ύψος του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, στο πλαίσιο της στατικής έκθεσης που καταγράφεται στο πρόγραμμα της τριήμερης συνάντησης.

Ο ΤΑΧΥΔΡΟΜΟΣ συνομίλησε με τον πρόεδρο του Athens Mini Club, Αντώνη Ραφτόπουλο, ο οποίος υπογράμμισε ότι τα εγγεγραμμένα μέλη του κλαμπ υπερβαίνουν τα 200, γεγονός που πιστοποιεί ότι το Mini Cooper παραμένει δημοφιλές και προσελκύει το ενδιαφέρον των απανταχού φίλων των κλασικών οχημάτων.

Το Athens Mini Club είναι ένα σωματείο μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα με σκοπό τη διατήρηση και ανάδειξη του ιστορικού αυτοκινήτου Mini Cooper. Η Λέσχη αριθμεί 250 εγγεγραμμένα μέλη από όλη την ελληνική επικράτεια και διοργανώνει εκδηλώσεις με πανελλαδικό χαρακτήρα, σε διάφορες περιοχές, συγκεντρώνοντας πλήθος συμμετοχών.

Στόχος της κάθε συνάντησης είναι η προβολή του αυτοκινήτου, και γενικότερα των κλασικών οχημάτων, η γνωριμία μεταξύ των μελών και η σύσφιξη των φιλικών δεσμών, διότι «στις πανελλήνιες συναντήσεις δεν έχουμε αποκλειστικά μόνο μίνι, συμμετέχουν και άλλες λέσχες με κλασσικά αυτοκίνητα» τονίζει ο κ. Ραφτόπουλος.

Ο συγκεκριμένος τύπος αυτοκινήτου παρουσιάζει ιδιαίτερο ενδιαφέρον, διότι φέρει τη σφραγίδα Ελληνα κατασκευαστή, του Αλέξανδρου Ισιγόνη, και έμελλε να γράψει τη δική του ιστορία, που παραμένει διαχρονική, με τη βοήθεια των δράσεων που αναπτύσσουν οι φανατικοί συλλέκτες.

Στη συνάντηση του Βόλου αναμένεται να συμμετάσχουν και άλλες λέσχες κλασικών οχημάτων, στο πλαίσιο του καλέσματος για σύσφιξη των δεσμών, μεταξύ των ένθερμων φίλων του Mini Cooper.

ΓΛ. ΥΔΡ.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου