ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Αρωμα «Ιωνίας» στο Μέγαρο

αρωμα-ιωνίας-στο-μέγαρο-235398

Πλήθος κόσμου απόλαυσε το μουσικό αφιέρωμα στο κορυφαίο ερμηνευτή της ελληνικής παράδοσης, Χρόνη Αηδονίδη, που παρουσίασε το σύνολο «Ιωνία» προχθές το βράδυ στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης. Περισσότερα από χίλια άτομα είχαν κατακλύσει την αίθουσα, χαρίζοντας θερμό, παρατεταμένο χειροκρότημα, στα 350 άτομα που ανέβηκαν στη σκηνή, συμμετέχοντας στο αφιέρωμα καρδιάς στον μεγάλο ερμηνευτή.

Το τιμώμενο πρόσωπο της συναυλίας δεν κατέστη δυνατόν να παραστεί, όπως ανήγγειλε η σκηνοθέτιδα της παράστασης, Μαρία Θωμοπούλου, απευθύνοντας θερμό χειροκρότημα στους παριστάμενους, ενώ όλοι οι συντελεστές έδωσαν τον καλύτερό τους εαυτό πάνω στη σκηνή. Το ίδιο αφιέρωμα είχε παρουσιαστεί, σημειωτέον, στον Βόλο και το Μέγαρο Μουσικής της Αθήνας, και προχθές ταξίδεψε με πολύ μεγάλη επιτυχία και στη Θεσσαλονίκη.

Πέντε πούλμαν αναχώρησαν από τον Βόλο, προκειμένου να μεταφέρουν τα μέλη της «Ιωνίας» και αρκετούς γονείς στη Θεσσαλονίκη, όπου αποθεώθηκε, για μια ακόμη φορά, το ντόπιο καλλιτεχνικό δυναμικό.

Το σύνολο «Ιωνία» δημιουργήθηκε πριν από δώδεκα χρόνια στη Νέα Ιωνία του Βόλου με πρωτοβουλία του Νεκτάριου Δεμελή, καλλιτεχνικού διευθυντή του σχήματος. Απαρτίζεται από δύο ορχήστρες και δύο χορωδίες (παιδική και ενηλίκων) και από τμήμα εκμάθησης παραδοσιακών οργάνων. Μαέστρος των χορωδιών είναι η Κορνηλία Φραγκογιάννη.

Στην προχθεσινή συναυλία προς τιμή του Χρόνη Αηδονίδη συμμετείχαν οι ερμηνευτές Ελένη Τσαλιγοπούλου, Μπάμπης Τσέρτος, Νάντια Καραγιάννη, Βασίλης Αγροκώστας. Επίσης η Ορχήστρα και Χορωδία «Ιωνία», μέλη της MOYSA της Συμφωνικής Ορχήστρας Νέων του Μεγάρου Μουσικής Θεσσαλονίκης και οι χορευτικές ομάδες: Θρακική Εστία Θεσσαλονίκης, Πολιτιστικό Σωματείο «Χοροστάτες» Θεσσαλονίκης και Χορευτικός Ομιλος Θεσσαλονίκης.

Τη σκηνοθεσία επιμελήθηκε η Μαρία Θωμοπούλου, τη λήψη video και το μοντάζ ο Αντώνης Μανδράνης, τη διεύθυνση Χορωδίας η Κορνηλία Φραγκογιάννη και την καλλιτεχνική διεύθυνση ο Νεκτάριος Δεμελής, οι οποίοι συνυπέγραψαν το άρτιο καλλιτεχνικό αποτέλεσμα.

ΓΛ. ΥΔΡ.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου