ΤΟΠΙΚΑ

Πλήθος κόσμου στη Μεταμόρφωση

πλήθος-κόσμου-στη-μεταμόρφωση-303507

Πλήθος κόσμου από όλη τη Μαγνησία συρρέει καθημερινά στον ναό της Μεταμορφώσεως προκειμένου να προσκυνήσει το τεμάχιο του Τιμίου Ξύλου, που μεταφέρθηκε για πρώτη φορά στον Βόλο από τα Ιεροσόλυμα. Το σημαντικό ιερό κειμήλιο φυλάσσεται στο σκευοφυλάκιο του Πανάγιου Τάφου και «ταξίδεψε» για πρώτη φορά στον Βόλο για την ευλογία των πιστών.

Άνθρωποι κάθε ηλικίας συμμετέχουν στις ακολουθίες που τελούνται καθημερινά στον ναό, εναποθέτοντας στη θαυματουργή εικόνα που περιέχει τμήμα του Τιμίου Ξύλου, τις ελπίδες τους για επίλυση των προβλημάτων που τους απασχολούν.

Ο προϊστάμενος του ναού της Μεταμορφώσεως π. Σεραφείμ Κονταξής, δήλωσε στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ ότι: «Είναι πολύ μεγάλη ευλογία, χαρά και τιμή που φιλοξενούμε αυτό το πολύ μεγάλο κειμήλιο της Ορθοδοξίας, του Τίμου Ξύλου από το σκευοφυλάκιο του Παναγίου Τάφου. Ο κόσμος που έρχεται στο ναό να προσκυνήσει, είναι πάρα πολύ χαρούμενος και ζει γι’ αυτή την ευλογία. Αφήνει τα προβλήματά του πάνω στο Τίμιο Ξύλο και ελπίζει στον Χριστό ότι θα λύσει όλα τα προβλήματα τα οποία έχει ο καθένας μας».

Σύμφωνα με το πρόγραμμα των ιερών ακολουθιών που τελούνται στο ναό, σήμερα Πέμπτη 21 Σεπτεμβρίου, 7.30-9.30 έψαλη όρθρος και θεία λειτουργία, και 10.30-11.30 το πρωί παράκληση στον Τίμιο Σταυρό. Στις 6.30 το απόγευμα θα τελεστούν εσπερινός και χαιρετισμοί στον Τίμιο Σταυρό, προεξάρχοντος του Αρχιμανδρίτη Μάξιμου Παπαϊωάννου, Γενικού Αρχιερατικού Επιτρόπου της Μητρόπολης Δημητριάδος. Στις 8.30 το βράδυ θα τελεστεί μικρό απόδειπνο.

Αύριο Παρασκευή 22 Σεπτεμβρίου 7.00 -9.00 το πρωί θα ψαλεί όρθρος και θεία λειτουργία, 10.30 -11.30 το πρωί παράκληση στον Τίμιο Σταυρό, 6.30 το απόγευμα εσπερινός και χαιρετισμοί προεξάρχοντος του Αρχιμανδρίτη Ιγνάτιου Αναγνωστόπουλου και στις 8.30 το βράδυ μικρό απόδειπνο.

Μεθαύριο Σάββατο 23 Σεπτεμβρίου 7.00-9.00 το πρωί θα τελεστεί όρθρος και θεία λειτουργία, 10.30-11.30 παράκληση στον Τίμιο Σταυρό, 6.30 το απόγευμα πανηγυρικός εσπερινός προεξάρχοντος του Αρχιμανδρίτη Επιφάνιου Δημητρίου και 8.30 το βράδυ μικρό απόδειπνο – θεία μετάληψη.

Την Κυριακή 24 Σεπτεμβρίου 7.00-10.30 το πρωί θα τελεστούν όρθρος και πανηγυρική θεία λειτουργία όπου θα συλλειτουργήσουν οι Σεβασμιώτατοι Μητροπολίτες Ελενουπόλεως κ. Ιωακείμ και Δημητριάδος κ. Ιγνάτιος. Στις 11.30 το πρωί ακολουθεί η τελετή αναχώρησης του Τιμίου Ξύλου.

ΓΛ. ΥΔΡ.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου