ΤΟΠΙΚΑ

Σημαντικό επενδυτικό βήμα του Αγροτικού Συνεταιρισμού Ζαγοράς

σημαντικό-επενδυτικό-βήμα-του-αγροτι-305100

Φιλόδοξο στόχο και σημαντικό βήμα, ταυτόχρονα, αποτελεί για τον Αγροτικό Συνεταιρισμό Ζαγοράς το νέο επενδυτικό πλάνο, ύψους 5 εκατομμυρίων ευρώ, που έχει υποβληθεί προς έγκριση στο ΕΣΠΑ.

Ρεπορτάζ: ΓΛΥΚΕΡΙΑ ΥΔΡΑΙΟΥ

Η νέα μεγάλη πρόταση του δραστήριου συνεταιρισμού, προβλέπει την επέκταση των υπαρχόντων κτιριακών εγκαταστάσεων προκειμένου να δημιουργηθούν ψυκτικοί χώροι που θα καλύπτουν το σύνολο της παραγωγής, καθώς και σύγχρονο διαλογητήριο, που θα διασφαλίζει παράλληλα τον ποιοτικό έλεγχο του προϊόντος, με τη βοήθεια της νέας τεχνολογίας. Οι νέες εγκαταστάσεις θα καλύπτουν το σύνολο της παραγωγής και αναμένεται να αποτελέσουν κομβικό σημείο στην προσπάθεια περαιτέρω ανάπτυξης του συνεταιρισμού.

Η νέα επένδυση κρίνεται επιβεβλημένη, καθώς οι ψυκτικοί χώροι που υπάρχουν δεν επαρκούν για να καλύψουν τον μεγάλο όγκο της παραγωγής, που υπολογίζεται σε 14 εκατομμύρια κιλά, περίπου, ετησίως. Γι’ αυτό τον λόγο, μέρος της παραγωγής συντηρείται και σε ψυγεία εκτός της Ζαγοράς.

Μιλώντας στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ, ο υποδιευθυντής του Αγροτικού Συνεταιρισμού Ζαγοράς, Άγγελος Θεοδώρου, υπογράμμισε ότι η νέα επένδυση θα δώσει σημαντική ώθηση στον συνεταιρισμό, ο φάκελος της πρότασης υποβλήθηκε τον περασμένο μήνα στο πλαίσιο του μέτρου 421 του ΕΣΠΑ και αναμένεται η αξιολόγησή του. Ιδιαίτερα σημαντικό είναι το γεγονός ότι «στην πρόταση που υποβλήθηκε προς έγκριση περιλαμβάνεται επίσης υπερσύγχρονο μηχάνημα που μπορεί να εντοπίσει ακόμη και μικρά στίγματα πάνω στο μήλο», όπως υπογράμμισε ο ίδιος, ενώ σημείωσε ότι υπάρχει ταυτόχρονα η δυνατότητα «ενδοσκόπησης» στην καρδιά του προϊόντος, για να διαπιστωθούν οι ποιοτικές προδιαγραφές.

Στο μεταξύ, ξεκίνησε η συγκομιδή των μήλων, η οποία αναμένεται να διαρκέσει έως τις αρχές Οκτωβρίου, ενώ παράλληλα ενισχύεται το εξαγωγικό ενδιαφέρον από διάφορες χώρες του εξωτερικού, συμπεριλαμβανομένης της Μεγάλης Βρετανίας, με την οποία βρίσκονται σε διαπραγματεύσεις οι επικεφαλής του συνεταιρισμού.

Προσπάθειες διεύρυνσης της εξαγωγικής δραστηριότητας αναπτύσσονται, παράλληλα, από τον Αγροτικό Συνεταιρισμό Ζαγοράς με επίκεντρο το πετιμέζι από φιρίκι, το προϊόν που προσελκύει το ενδιαφέρον επαγγελματιών από τη Γαλλία, τη Γερμανία και την Αγγλία. Το ενδιαφέρον που εκδηλώθηκε από επαγγελματίες που δραστηριοποιούνται στις συγκεκριμένες αγορές, δημιουργεί ευοίωνες προοπτικές για μεγαλύτερο άνοιγμα της εμπορικής δραστηριότητας που αναπτύσσεται από τον συνεταιρισμό της Ζαγοράς σε Ελλάδα και εξωτερικό.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου