ΤΟΠΙΚΑ

Απογειώνεται το αεροδρόμιο Αγχιάλου

απογειώνεται-το-αεροδρόμιο-αγχιάλου-305131

Ευοίωνες προοπτικές διαφαίνονται για το αεροδρόμιο της Νέας Αγχιάλου, με το ποσοστό αύξησης στις φετινές αφίξεις να υπολογίζεται σε 33% περίπου, ενώ στο μεταξύ εκδηλώνεται ενδιαφέρον και από άλλες εταιρίες του εξωτερικού και αύξηση 20% στις ιδιωτικές πτήσεις. Η φετινή χρονιά κλείνει με θετικό πρόσημο, όπως όλα δείχνουν, ενώ παράλληλα εκδηλώνεται η πρόθεση προσθήκης και δεύτερης πτήσης σε εβδομαδιαία βάση από τις Βρυξέλλες.

Ρεπορτάζ: ΓΛΥΚΕΡΙΑ ΥΔΡΑΙΟΥ

Το πρόγραμμα των πτήσεων από και προς το εξωτερικό βρίσκεται σε εξέλιξη, με εξαίρεση τις πτήσεις από το Τελ Αβίβ και τη Γενεύη που ολοκληρώθηκαν. Σύμφωνα με πληροφορίες, υπάρχει μεγάλη πληρότητα της τάξης του 95% στις πτήσεις της TUI Brussels, με αποτέλεσμα να ενισχύονται οι προοπτικές αύξησης των πτήσεων την επόμενη χρονιά.

Με θετικό πρόσημο ολοκληρώθηκε, εξάλλου, το πρόγραμμα των απευθείας πτήσεων από το Τελ Αβίβ, ενώ σύμφωνα με τις προθέσεις που εκδηλώνονται από την πλευρά του Ισραηλινού πράκτορα Ιζι Μαντέμ, θα δρομολογηθεί αεροπλάνο 100 θέσεων την επόμενη χρονιά, προκειμένου να αυξηθεί ο αριθμός των Ισραηλινών που θα ταξιδέψουν στη Μαγνησία για τις καλοκαιρινές τους διακοπές. Σύμφωνα με δήλωση, άλλωστε, του ιδίου, σχεδιάζονται πτήσεις δύο φορές την εβδομάδα από την επόμενη σεζόν.

Σύμφωνα με το πρόγραμμα πτήσεων που ισχύει, η τελευταία πτήση του Κόνδορα είναι στις 28 Οκτωβρίου, η Austrian ολοκληρώνει τις πτήσεις στις 23 Σεπτεμβρίου, η Τρανσάβια Φρανς που μεταφέρει Γάλλους τουρίστες στο κλαμπ «Μεντιτερανέ» της Εύβοιας θα παραμείνει στη συγκεκριμένη αεροπορική γραμμή έως τις 30 Σεπτεμβρίου και η TUI από τις Βρυξέλλες ολοκληρώνει τις προγραμματισμένες πτήσεις στις 7 Οκτωβρίου.

Οι 500 περίπου Ισραηλινοί που επισκέφτηκαν τη Μαγνησία έμειναν ικανοποιημένοι, ενώ όπως ανέφερε ο αερολιμενάρχης Κώστας Ευσταθίου, με δήλωσή του στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ, «πρόκειται για μια δυναμική αγορά που έχει προοπτική να ανέβει πάρα πολύ στην περιοχή μας».

Σχολιάζοντας την αύξηση των αφίξεων ιδιωτικών αεροσκαφών, ο ίδιος επεσήμανε ότι οφείλεται στη διατήρηση του κοστολόγιου το οποίο δεν έχει αυξηθεί, τονίζοντας παράλληλα ότι τα μελλοντικά δεδομένα είναι πολύ θετικά. «Τα μηνύματα για την επόμενη χρονιά», σημείωσε ο αερολιμενάρχης, «είναι πάρα πολύ θετικά, υπάρχει ενδιαφέρον και από άλλες εταιρείες, γεγονός πολύ σημαντικό, που συνεπάγεται μεγαλύτερο αριθμό επιβατών».

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου