ΤΟΠΙΚΑ

Φθινόπωρο μετά τον μίνι καύσωνα

φθινόπωρο-μετά-τον-μίνι-καύσωνα-307378

Φθινοπωρινές θερμοκρασίες αναμένεται να διαδεχτούν από αύριο τον μίνι καύσωνα του Σεπτεμβρίου, που οδηγεί αρκετούς λάτρεις της θάλασσας στις κοντινές ακτές της Μαγνησίας. Ο μικρός σε ένταση και διάρκεια καύσωνας του Σεπτεμβρίου, που συνοδεύεται από υψηλές για την εποχή θερμοκρασίες, έως και 38 βαθμούς Κελσίου κατά τόπους, υποχωρεί από αύριο, για να παραχωρήσει τη θέση του στο φθινόπωρο.

Ο καιρός παραμένει αίθριος, αλλά οι μέγιστες τιμές της θερμοκρασίες ακολουθούν την κατιούσα, κατά οχτώ ως δέκα βαθμούς, όπως αναφέρει στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ ο Νίκος Καντερές, πρώην διευθυντής πρόγνωσης της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας, ο οποίος σημειώνει ότι η μεταστροφή του καιρού θα αρχίσει από τη δυτική και τη βόρειο Ελλάδα.

Το κύριο χαρακτηριστικό του καιρού που θα επικρατήσει μετά τα μέσα της εβδομάδας είναι οι βοριάδες και η αισθητή πτώση της θερμοκρασίας, χωρίς να αναμένονται, ωστόσο, βροχοπτώσεις ή άλλα συναφή φαινόμενα.

Σήμερα, εξάλλου, ο καιρός στη Μαγνησία θα είναι αίθριος και η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 17 έως 31 βαθμούς.

Αύριο Τετάρτη θα πνέουν δυτικοί-βορειοδυτικοί ασθενείς άνεμοι, και η θερμοκρασία που θα σημειώσει πτώση ως προς τις μέγιστες τιμές θα κυμανθεί από 17 έως 29 βαθμούς Κελσίου στη Μαγνησία. Την Πέμπτη θα κυμανθεί μεταξύ 20 και 26 βαθμούς, και την Παρασκευή από 19 έως 25 βαθμούς.

Το Σαββατοκύριακο ο καιρός θα είναι αίθριος στη Μαγνησία και η θερμοκρασία θα κυμανθεί μεταξύ 26 και 29 βαθμοί Κελσίου.

ΓΛ. ΥΔΡ.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου