ΤΟΠΙΚΑ

Στενότητα για το 60% των εμπόρων του Βόλου

στενότητα-για-το-60-των-εμπόρων-του-βόλο-333622

Απογοητευτική είναι η κίνηση στην τοπική αγορά το τελευταίο πενθήμερο των εκπτώσεων, ενώ οι έμποροι σε ποσοστό 60% υπολογίζεται ότι αδυνατούν να ανταπεξέλθουν στις ασφαλιστικές τους υποχρεώσεις λόγω οικονομικής στενότητας. Η περίοδος της παρατεταμένης ύφεσης, τα περιορισμένα οικονομικά δεδομένα των καταναλωτών και η έλλειψη ρευστού στην αγορά, συνθέτουν ένα δυσάρεστο σκηνικό για όλους.

Ρεπορτάζ: ΓΛΥΚΕΡΙΑ ΥΔΡΑΙΟΥ

Μιλώντας στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ, ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Βόλου και Νέας Ιωνίας, Απόστολος Οντόπουλος, αναφέρει ότι το παραπάνω φαινόμενο δεν είναι καινούργιο, παρατηρείται την τελευταία πενταετία, τουλάχιστον, και είναι απόρροια της κρίσης και της αδυναμίας των επαγγελματιών να ανταπεξέλθουν στις υποχρεώσεις τους.

Τα παραπάνω εξελίσσονται σε απόλυτη συνάφεια με τη μάλλον υποτονική κίνηση της αγοράς και ειδικότερα της εκπτωτικής περιόδου, που σημείωσε διακυμάνσεις και εκτιμάται ότι θα κλείσει με απώλεια τζίρου της τάξης του 10% περίπου.

Υπενθυμίζεται ότι η αυλαία των εκπτώσεων κλείνει στις 5 Σεπτεμβρίου για την περιοχή μας, διότι «έχουμε επιλέξει να εντάξουμε τις δέκα επιπλέον μέρες των ενδιάμεσων εκπτώσεων, με τη μορφή δύο πενθημέρων στις κύριες εκπτώσεις», εξηγεί ο ίδιος.

Στο μεταξύ, το τεφτέρι καλά κρατεί, ενώ σε αρκετές περιπτώσεις οι καταναλωτές αγοράζουν με δόσεις το είδος που έχουν επιλέξει, ζητώντας από τον καταστηματάρχη να το κρατήσει, προκειμένου να το αποπληρώσουν μέχρι το τέλος των εκπτώσεων.

«Το φαινόμενο αυτό πάντα υπήρχε, ειδικά στην περίοδο της κρίσης, απλά τώρα είναι πιο έντονο. Κάθε χρόνο γίνεται και πιο έντονο, αλλά στην περίοδο της κρίσης δεν είναι κάτι που μας εκπλήσσει, υπάρχει ως τακτική και υιοθετείται κυρίως από τις μικρές επιχειρήσεις» τονίζει ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Βόλου και Νέας Ιωνίας.

Παράλληλα, οι διακυμάνσεις στην εμπορική κίνηση συνεχίζονται, ο χαρακτηρισμός «υποτονικό πενθήμερο» ακούγεται από πολλούς επαγγελματίες, ενώ δεν λείπει η ελπίδα και η προσδοκία ότι οι πληρωμές μισθών και συντάξεων θα ανατρέψουν προς στιγμή το δυσάρεστο σκηνικό.

Ακριβή συμπεράσματα για την κίνηση που σημειώθηκε στην πορεία των εκπτώσεων, ωστόσο, αναμένεται να εξαχθούν περί τα μέσα του επόμενου μήνα, όταν ολοκληρωθεί η έρευνα που θα διεξαχθεί αμέσως μόλις ολοκληρωθούν οι εκπτώσεις.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου