ΤΟΠΙΚΑ

«Απίστευτη η ομορφιά της Μαγνησίας»

απίστευτη-η-ομορφιά-της-μαγνησίας-333672

Με τις καλύτερες εντυπώσεις και ενθουσιώδη σχόλια για τη Μαγνησία και το Πήλιο επέστρεψαν χθες αεροπορικά στην πατρίδα τους οι τελευταίοι Ισραηλινοί, που ταξίδεψαν απευθείας από Τελ Αβίβ με την TUS Airways, προκειμένου να απολαύσουν τις καλοκαιρινές τους διακοπές στην περιοχή μας. Οι έντεκα πτήσεις που πραγματοποιήθηκαν στο διάστημα μεταξύ 24 Ιουλίου και 28 Αυγούστου στο αεροδρόμιο της Νέας Αγχιάλου είχαν πολύ μεγάλη απήχηση, μεταφέροντας 500 συνολικά Ισραηλινούς στην περιοχή μας, και στόχος είναι η συγκεκριμένη αεροπορική γραμμή να εδραιωθεί και να συνεχιστεί την επόμενη σεζόν.

Ρεπορτάζ: ΓΛΥΚΕΡΙΑ ΥΔΡΑΙΟΥ

Στο μεταξύ, η χθεσινή αναχώρηση των πενήντα τελευταίων Ισραηλινών τουριστών της Μαγνησίας από το αεροδρόμιο της Νέας Αγχιάλου πλαισιώθηκε από τοπικά προϊόντα, βότανα και αρωματικά, μαζί με ενημερωτικό υλικό που διένειμαν υπάλληλοι της Περιφέρειας Θεσσαλίας, σε συνεργασία με τον τουριστικό πράκτορα Κώστα Λεβέντη.

Η προσπάθεια που ξεκίνησε το «Les Hirondelles» και συγκεκριμένα ο destination manager Δημήτρης Λεβέντης μαζί με τον Ράνι Ντούλντνερ, τον Ισραηλινό που έχει κάνει δεύτερο σπίτι του το Πήλιο, απέδωσε καρπούς, που μεταφράζονται στο ενδιαφέρον του Ισραηλινού πράκτορα Ίζι Μαντέμ να δρομολογήσει απευθείας πτήση από το Τελ Αβίβ στο αεροδρόμιο της Νέας Αγχιάλου.

Ο Κώστας Λεβέντης με τον Ισραηλινό Ράνι Ντούλντνερ

Με δήλωσή του στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ, ο Κώστας Λεβέντης επεσήμανε ότι το «easy travel» είναι το γραφείο που έκανε τη συγκεκριμένη προσπάθεια, η οποία σε πρώτη φάση είναι διερευνητική. Ο ιδιοκτήτης του επιθυμεί να πραγματοποιήσει πτήσεις για μεγαλύτερη περίοδο από τον συγκεκριμένο προορισμό, καθώς έχει επισκεφτεί την περιοχή μας και έχει δει από κοντά το τοπίο, τις υπηρεσίες και τις προοπτικές.

Καθοριστική ήταν, όπως προαναφέρθηκε, η συμβολή του Ράνι Ντούλντνερ, ενώ το τουριστικό γραφείο «Les Hirondelles» διευκόλυνε τις μετακινήσεις και τη διαμονή των Ισραηλινών σε ξενοδοχεία του Βόλου, του Πηλίου και της ευρύτερης περιοχής.

«Πρέπει να αγκαλιάσουν και άλλοι φορείς τη συγκεκριμένη προσπάθεια, που είναι το αποτέλεσμα ιδιωτικής πρωτοβουλίας», υπογράμμισε ο Κώστας Λεβέντης, ενώ προσέθεσε ότι πρέπει να δοθεί βαρύτητα σε περιοχές που έχουν εκδηλώσει τουριστικό ενδιαφέρον για απευθείας αεροπορική σύνδεση.

Από τη χθεσινή αποχαιρετιστήρια διοργάνωση στο αεροδρόμιο Νέας Αγχιάλου

Η Περιφέρεια Θεσσαλίας έδωσε το «παρών» στον χθεσινό εγκάρδιο αποχαιρετισμό των Ισραηλινών τουριστών, ενώ όπως τόνισε ο ίδιος επιχειρηματίας, πρέπει να συνεχιστεί η στήριξη της προσπάθειας, αλλά και κάθε πρωτοβουλίας που δίνει κίνητρα τουριστικής ανάπτυξης στη Μαγνησία.

Από τους περισσότερους Ισραηλινούς ταξιδιώτες που επισκέφτηκαν τη περιοχή μας, το 50% νοίκιαζαν αυτοκίνητο και έκαναν τον γύρο της περιοχής, ενώ οι υπόλοιποι παρέμειναν στα ξενοδοχεία των περιοχών της επιλογής τους. Το 75% ήταν οικογένειες και οι υπόλοιποι επισκέπτες είτε ζευγάρια είτε μεμονωμένα άτομα.

Με αφορμή τη χθεσινή ολοκλήρωση των πτήσεων από Τελ Αβίβ προς το αεροδρόμιο της Νέας Αγχιάλου, ο Ισραηλινός τουριστικός πράκτορας Ίζι Μαντέμ δήλωσε: «Εισπράξαμε πολύ θετικά σχόλια από τους τουρίστες που επέστρεφαν από τις διακοπές τους στη Μαγνησία. Όλα τα ξενοδοχεία προσέφεραν πολύ καλές υπηρεσίες και όλα αυτά μας δίνουν τη δύναμη να συνεχίσουμε τις προσπάθειες και τα επόμενα χρόνια, Σχεδιάζουμε πτήσεις με μεγαλύτερο αεροπλάνο, χωρητικότητας 100 επιβατών, δύο φορές την εβδομάδα».

Οι εντυπώσεις των Ισραηλινών

Οι εντυπώσεις των Ισραηλινών, όπως δήλωσαν οι ίδιοι στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ, είναι ενθουσιώδεις, καθώς είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν τη Μαγνησία χάρη στον ακούραστο Ράνι Ντούλντνερ, τον Ισραηλινό που μοιράζει τον χρόνο του ανάμεσα στο Πήλιο και την πατρίδα του. Ο ίδιος έχει επενδύσει τουριστικά στο Πήλιο και αποτελεί τουριστικό πρεσβευτή της περιοχής μας στο Ισραήλ. «Το συγκεκριμένο πλάνο για απευθείας πτήση από το Τελ Αβίβ υπήρχε έξι χρόνια πριν και τελικά υλοποιήθηκε φέτος. Οι προοπτικές να συνεχιστεί είναι μεγάλες και ελπίζουμε ότι θα εδραιωθεί η προσπάθεια» είπε ο ίδιος. Ο Ράνι ζει στο Πήλιο από το 2009 και έχει αλλάξει τον τουριστικό χάρτη, τονίζοντας παράλληλα ότι «όσοι έρχονται είναι ευχαριστημένοι και φεύγουν με τις καλύτερες εντυπώσεις».

Ντέιβιντ Κοέν: «Υπάρχουν πολλά που μπορείς να δεις»

Ο Ισραηλινός Ντέιβιντ Κοέν ανέφερε ότι «η Μαγνησία είναι πολύ όμορφη περιοχή. Υπάρχουν πολλά που μπορείς να δεις. Πήγαμε στην Πορταριά και είδαμε τον γάμο, πήγαμε στο Χορευτό, πήγαμε στο βουνό, όπου είδαμε μήλα και αχλάδια, απόλαυσα τη διαμονή και σίγουρα θα προτρέψω τους φίλους μου να έρθουν στο Πήλιο».

Αβι Γκόρντον: «Ο κόσμος είναι πολύ φιλικός»

Ο Άβι Γκόρντον, ο οποίος ήρθε για πρώτη φορά στην Μαγνησία με τη σύζυγό του, ανέφερε ότι «πήγαμε σε όλη την περιοχή, στις ανατολικές ακτές και στις δυτικές, που είναι πολύ όμορφες και τις απολαύσαμε. Ο κόσμος είναι πολύ φιλικός και φιλόξενος, με άριστες παροχές για τους επισκέπτες και διασκεδάσαμε πολύ. Σίγουρα θα ξαναέρθουμε με τη σύζυγό μου».

Μάικλ Λαζάρ: «Είναι όμορφο το τοπίο»

Ο Μάικλ Λαζάρ επεσήμανε από την πλευρά του ότι «είναι όμορφο το τοπίο στο Πήλιο και τη Μαγνησία. Μείναμε στον Άγιο Δημήτριο, μαζί με την 3χρονη κόρη μας, η οποία απόλαυσε επίσης τη διαμονή. Οι άνθρωποι είναι πολύ φιλικοί, το φαγητό υπέροχο και η ομορφιά που αντικρίσαμε απερίγραπτη. Σίγουρα θα πω στους φίλους μου να έρθουν».

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου