ΤΟΠΙΚΑ

Ποδηλατικός μαραθώνιος ελπίδας

ποδηλατικός-μαραθώνιος-ελπίδας-385229

Στις αρχές Οκτώβριου θα πραγματοποιηθεί ο ποδηλατικός μαραθώνιος ελπίδας Βόλος – Αθήνα που διοργανώνει η Βολιώτισσα Βασιλική Καλούτσα για φιλανθρωπικό σκοπό και στόχο την ενίσχυση του Συλλόγου Καρκινοπαθών Μαγνησίας, μεταφέροντας μηνύματα αγάπης, αισιοδοξίας και υποστήριξης σε όλους τους καρκινοπαθείς.

Η τιτάνια προσπάθεια που θα διαρκέσει τρεισήμισι μέρες, είναι πρωτοβουλία καρδιάς και ευαισθησίας μιας γενναίας Βολιώτισσας που βγήκε νικήτρια στον στίβο της ζωής, η οποία έχοντας ως αφετηρία την προσωπική της εμπειρία, μεταφέρει σε κάθε κατεύθυνση μηνύματα ζωής και ελπίδας κατά του καρκίνου.

Αρωγός σε αυτή τη προσπάθεια στέκεται η ελληνική εταιρία κατασκευής και εμπορίας ποδηλάτων IDEAL Μανιατόπουλος, η οποία χορήγησε δωρεάν για τον σκοπό αυτό δύο ποδήλατα στον Σύλλογο Καρκινοπαθών Μαγνησίας. Τα ποδήλατα παραδόθηκαν για λογαριασμό του συλλόγου καρκινοπαθών στην κ. Καλούτσα και στον σύζυγό της Φάνη Παναγιωτόπουλο από την αντιπροσωπία της IDEAL στον Βόλο, που είναι το κατάστημα ποδηλάτων «Υιοί Μ. Πολύζου».

Η απόσταση που θα καλυφθεί είναι 359,20 χιλιόμετρα, με τρείς ενδιάμεσες στάσεις στη Λαμία, την Αταλάντη και τα Οινόφυτα, και δράσεις ευαισθητοποίησης σε συνεργασία με τοπικούς φορείς και συλλόγους. Όπως αναφέρει η ίδια στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ, «πολύτιμη είναι η βοήθεια και η υποστήριξη του διακεκριμένου και βραβευμένου Βολιώτη ποδηλάτη Πασχάλη Πασχαλόπουλου, ο οποίος θα λάβει μέρος στον ποδηλατικό μαραθώνιο, καθώς επίσης και του δημοσιογράφου Κώστα Χαρδαβέλα, ο οποίος αγκάλιασε από την πρώτη στιγμή την πρότασή μας».

Η Βασιλική Καλούτσα γεννήθηκε, ζει και δημιουργεί στον Βόλο. Σπούδασε στη Σχολή της Αγγελικής Χατζημιχάλη μεταλλοπλαστική, λαογραφία, υφαντική, κεντητική, εφαρμοσμένο σχέδιο, ζωγραφική και αντιγραφή βυζαντινής εικόνας με την Ελένη Καραγιάννη. Ασχολήθηκε επαγγελματικά με την παραδοσιακή και εικαστική υφαντική για οχτώ χρόνια, δημιουργώντας και εκθέτοντας στο εργαστήρι της στην Πορταριά. Εργάστηκε για επτά χρόνια ως εκπαιδεύτρια ΑΜΕΑ στα παραγωγικά εργαστήρια του Δήμου Βόλου για άτομα με ειδικές ανάγκες. Απασχολήθηκε επίσης ως εισηγήτρια σε τρία ευρωπαϊκά προγράμματα ανάπτυξης και έχει στο ενεργητικό της δεκαπέντε ατομικές εκθέσεις ζωγραφικής και ψηφιδωτού, συμμετείχε σε σαράντα πέντε ομαδικές, ενώ έχει πραγματοποιήσει, παράλληλα, πέντε ατομικές εκθέσεις φωτογραφίας με θέμα τον καρκίνο του μαστού.

Στόχος ζωής είναι για την ίδια η ενημέρωση και ευαισθητοποίηση του κόσμου γύρω από τον καρκίνο, ενώ, κλείνοντας, υπογραμμίζει ότι είναι πολύ σημαντική η στήριξη της προσπάθειας. Το τηλέφωνο επικοινωνίας με τη Βασιλική Καλούτσα είναι 6948671939 και όπως αναφέρει η ίδια, είναι σημαντικό να υλοποιηθεί ο στόχος ζωής.

ΓΛΥΚΕΡΙΑ ΥΔΡΑΙΟΥ

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου