ΤΟΠΙΚΑ

Προτεραιότητα στην προσβασιμότητα στην τοπική αγορά

προτεραιότητα-στην-προσβασιμότητα-σ-389589

Κινητές ράμπες θα τοποθετηθούν σε καταστήματα με παράλληλη καμπάνια ευαισθητοποίησης για κινητικά αναπήρους

Σειρά θεμάτων καταγράφονται στην ατζέντα της νέας διοίκησης του Εμπορικού Συλλόγου Βόλου, μεταξύ των οποίων συγκαταλέγεται η προσβασιμότητα των ατόμων με κινητικά προβλήματα στα τοπικά καταστήματα. Στόχος είναι να τεθεί σε εφαρμογή σχετική απόφαση που είχε ληφθεί από την προηγούμενη διοίκηση και παράλληλα να διεξαχθεί καμπάνια ευαισθητοποίησης και διευκόλυνσης των ατόμων με κινητικές αναπηρίες.

Ρεπορτάζ: ΓΛΥΚΕΡΙΑ ΥΔΡΑΙΟΥ

Σε πρώτη φάση τρεις έμποροι προτίθενται να κάνουν την αρχή, τοποθετώντας αποσπώμενες ράμπες και ειδικό ενημερωτικό αυτοκόλλητο στις προθήκες των καταστημάτων τους, με την προσδοκία ότι σταδιακά θα υιοθετηθεί από το σύνολο του εμπορικού κόσμου η συγκεκριμένη πρωτοβουλία.

Συμπαραστάτης στη συγκεκριμένη πρωτοβουλία είναι το Σωματείο Κινητικά Αναπήρων «Ιππόκαμπος» και όπως αναφέρει ο Απόστολος Οντόπουλος, επικεφαλής της πλειοψηφούσας παράταξης στις εκλογές του Εμπορικού Συλλόγου, «λόγω κανονιστικής δεν είναι δυνατόν να τοποθετηθούν μόνιμες ράμπες, και γι’ αυτό το λόγο θα χρησιμοποιούνται αποσπώμενες, κάθε φορά που επιθυμεί να εισέλθει στο κατάστημα άτομο που κινείται με αναπηρικό αμαξίδιο». Κατά συνέπεια «είναι πολύ σημαντική η συνδρομή του Πέτρου Μπέλλου, ο οποίος θα μας δώσει πολύτιμες πληροφορίες σχετικά με τον τρόπο που θα πρέπει να είναι κατασκευασμένη η κάθε ράμπα», επισημαίνει ο ίδιος.

Οι έμποροι της περιοχής μας εκφράζουν τις κοινωνικές τους ευαισθησίες μέσα από την συγκεκριμένη πρωτοβουλία, η οποία εκτιμάται ότι θα αποτελέσει ανάσα για δεκάδες καταναλωτές που αντιμετωπίζουν κινητικές αναπηρίες.

Παράλληλος στόχος και σκέψη είναι να διευκολυνθεί γενικότερα η πρόσβαση των κινητικά αναπήρων στην πόλη, ενώ όπως υπογραμμίζει ο κ. Οντόπουλος, θα διερευνηθεί η προοπτική συνεργασίας με τον Δήμο Βόλου, προκειμένου να καταστούν, με συντονισμένες ενέργειες, προσβάσιμα ορισμένα σημεία της αγοράς, με την τοποθέτηση ειδικών ραμπών. Στο μεταξύ, υπάρχει η σκέψη να διεξαχθεί καμπάνια ευαισθητοποίησης της τοπικής κοινωνίας, προκειμένου να εκλείψουν τα φαινόμενα παρκαρίσματος οχημάτων πάνω σε ράμπες που προορίζονται για άτομα με αναπηρίες.

Σε πείσμα των καθημερινών δυσκολιών που αντιμετωπίζουν οι έμποροι, οι οποίοι βλέπουν διαρκώς τον τζίρο τους να μειώνεται, με την καλοκαιρινή περίοδο να έχει για μια ακόμη φορά αρνητικό πρόσημο, εκφράζουν έμπρακτα την ευαισθησία τους προς το κοινωνικό σύνολο, με γνώμονα τη θέση ότι η ισότιμη συμμετοχή είναι αναφαίρετο δικαίωμα για όλους.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου