ΤΟΠΙΚΑ

Κλειστή η αγορά Βόλου και Ν. Ιωνίας αύριο Κυριακή

κλειστή-η-αγορά-βόλου-και-ν-ιωνίας-αύρι-393568

Κλειστά θα παραμείνουν τα καταστήματα σε Βόλο και Νέα Ιωνία αύριο Κυριακή 16 Ιουλίου, σύμφωνα με απόφαση που έλαβε η εφορευτική επιτροπή του Εμπορικού Συλλόγου Βόλου και Νέας Ιωνίας, γνέφοντας αρνητικά στην προαιρετική λειτουργία που προτείνει η κυβέρνηση.

Η παραπάνω απόφαση, με την οποία συμπαρατάσσονται οι εμποροϋπάλληλοι, οι συνταξιούχοι έμποροι και άλλοι φορείς, ελήφθη πριν από δύο περίπου εβδομάδες, στο μεσοδιάστημα πριν από τις εκλογές για την ανάδειξη νέου ΔΣ, στην κατεύθυνση των αποφάσεων που έχουν υιοθετήσει όλες οι θεσσαλικές πόλεις.

Κοινή θέση της πλειοψηφίας και της νέας διοίκησης είναι ότι δεν προσφέρει κάτι στην αγορά η κυριακάτικη λειτουργία των καταστημάτων, ειδικά κατά τη συγκεκριμένη χρονική περίοδο, με εξαίρεση τις τρεις Κυριακές του χρόνου, οι οποίες εντάσσονται στις γιορτές των Χριστουγέννων και του Πάσχα.

Στο μεταξύ, οι εμποροϋπάλληλοι συμπαρατάσσονται σθεναρά με την κυριακάτικη αργία και ζητούν τη νομοθετική κατοχύρωσή της.

Τη συμμετοχή τους στην αυριανή απεργία δήλωσαν, εξάλλου, τα μέλη της Επιτροπής Αγώνα Εμποροϋπαλλήλων Αλμυρού, τα οποία τάσσονται υπέρ της πρότασης του Εμπορικού Συλλόγου Βόλου για κλειστά καταστήματα.

Σε ανακοίνωσή τους, οι εμποροϋπάλληλοι υπογραμμίζουν ότι «το συνεχές ξήλωμα της Κυριακής – αργίας ως τη σημερινή κατάργησή της, έρχεται να υλοποιήσει τις πάγιες αξιώσεις των μονοπωλίων για ολοσχερείς ανατροπές στον εργάσιμο χρόνο, για “ευελιξία” στις εργασιακές σχέσεις, με απελευθερωμένο ωράριο λειτουργίας των καταστημάτων, συνοδευόμενα τα παραπάνω με τους άθλιους μισθούς των 200 και 300 ευρώ».

Στην ίδια ανακοίνωση η Επιτροπή Αγώνα Εμποροϋπαλλήλων Αλμυρού καθιστά σαφές ότι: «Απεργούμε στις 16 Ιούλη, γιατί η Κυριακή-αργία αποτελεί κατάκτηση της εργατικής τάξης, και η κατάργησή της είναι μαχαιριά στην καρδιά των εργαζομένων στο εμπόριο και όχι μόνο. Ό,τι ξεκίνησε από το εμπόριο (ωρομίσθιο, μερική απασχόληση, συμβάσεις ορισμένου χρόνου) εξαπλώθηκε με την ταχύτητα του ανέμου σε κάθε κλάδο».

ΓΛ. ΥΔΡ.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου