ΤΟΠΙΚΑ

Συγκέντρωσαν 12 τόνους καπάκια

συγκέντρωσαν-12-τόνους-καπάκια-394831

Στους δώδεκα τόνους υπολογίζεται το συνολικό βάρος των πλαστικών καπακιών που συγκέντρωσε τα τρία τελευταία χρόνια το Σωματείο Κινητικά Αναπήρων «Ιππόκαμπος», εκφράζοντας τη διάθεση προσφοράς στο κοινωνικό σύνολο, που συνεχίζεται με την ίδια πάντα ζέση. Η προσφορά ανθρωπιάς και ευαισθησίας μεταφράστηκε σε δέκα αναπηρικά αμαξίδια, από το ξεκίνημα της προσπάθειας μέχρι σήμερα, προκειμένου να βοηθηθούν ισάριθμα άτομα που αντιμετωπίζουν κινητικά προβλήματα.

Στο μεταξύ, προτεραιότητα του ίδιου σωματείου είναι η απόκτηση ειδικά διαμορφωμένου μίνι μπας, το οποίο θα εξυπηρετεί τη μεταφορά τεσσάρων ή πέντε ατόμων που κινούνται με αναπηρικό αμαξίδιο, μαζί με τους συνοδούς τους. «Πρόκειται για μια καινοτόμα προσπάθεια, στην οποία αρωγός και συμπαραστάτης είναι η Μητρόπολη Δημητριάδος και ο Μητροπολίτης, προσωπικά, κ. Ιγνάτιος», όπως ανέφερε στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ ο πρόεδρος του «Ιππόκαμπου» Πέτρος Μπέλλος, με τον κ. Ιγνάτιο να υπογραμμίζει από την πλευρά του ότι καταβάλλεται κάθε δυνατή προσπάθεια για να υλοποιηθεί ο στόχος.

Παράλληλα ο πρόεδρος του «Ιππόκαμπου» επισημαίνει ότι «για μας είναι το Α και το Ω η απόκτηση του συγκεκριμένου μίνι μπας και θα καταβάλουμε κάθε δυνατή προσπάθεια προκειμένου να συγκεντρωθεί το ποσό που απαιτείται. Έχουμε κάνει κάποιες διερευνητικές επαφές, περιμένουμε κάποιες απαντήσεις και ουσιαστικά στη διάρκεια της χρονιάς θα ενταθούν οι προσπάθειές μας».

Στο μεταξύ, τα μέλη του σωματείου εκφράζουν την ευγνωμοσύνη τους στην ΚΕΚΠΑ ΔΙΕΚ του Δήμου Βόλου, για τα αυτοκίνητα που διαθέτει, προκειμένου να εξυπηρετηθούν οι ανάγκες των μελών του «Ιππόκαμπου».

Στόχος των μελών του σωματείου είναι η ισότιμη συμμετοχή τους σε όλα τα πεδία, ενώ παράλληλα υπάρχει πρόθεση να συνεχιστούν οι δράσεις ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης που πραγματοποιούνται στα σχολεία της περιοχής μας, σε συνεργασία με τις διευθύνσεις Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης.

«Θα εμπλουτίσουμε τις δράσεις από τη νέα χρονιά, γιατί διαπιστώνουμε ότι ανταποκρίνονται περισσότερα σχολεία. Θα συνεχίσουμε για τρίτη χρονιά, γιατί η συμμετοχή των σχολείων κάθε χρόνο είναι μεγαλύτερη, και αυτό μας δίνει δύναμη και αισιοδοξία», σημείωσε ο πρόεδρος του «Ιππόκαμπου».

ΓΛΥΚΕΡΙΑ ΥΔΡΑΙΟΥ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου