ΤΟΠΙΚΑ

Εκπτώσεις έως 60% στα καταστήματα του Βόλου

εκπτώσεις-έως-60-στα-καταστήματα-του-βόλ-398573

Ανάσα για την τοπική αγορά αναμένεται να αποτελέσει η θερινή εκπτωτική περίοδος που ξεκίνησε χθες, με τους καταναλωτές να διερευνούν τιμές και ποσοστά εκπτώσεων, τα οποία υπολογίζεται ότι φθάνουν μέχρι 60%. Η χθεσινή, πρώτη μέρα ήταν κατά τα συνήθη διερευνητική, ενώ όπως εκτιμούν οι έμποροι, η κίνηση θα σημειώσει κλιμακωτή αύξηση μέχρι το τέλος Αυγούστου, με την ευχή ότι θα κλείσει τελικά με θετικό πρόσημο.

Ρεπορτάζ: ΓΛΥΚΕΡΙΑ ΥΔΡΑΙΟΥ

Η κίνηση της χθεσινής πρώτης μέρας των θερινών εκπτώσεων ξεκίνησε από το πρωί, με τους καταναλωτές να περιεργάζονται τις βιτρίνες των καταστημάτων, συγκρίνοντας τιμές προκειμένου να επιλέξουν τα πιο προσιτά για το πορτοφόλι τους αγαθά.

Η γενική εικόνα της χθεσινής πρώτης μέρας, χαρακτηρίστηκε μάλλον υποτονική, πέρα από τον διερευνητικό της χαρακτήρα, ενώ όπως επεσήμανε ο Απόστολος Οντόπουλος «ευελπιστούμε ότι η κίνηση θα κορυφωθεί σταδιακά, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις της Αθήνας, που βλέπει αύξηση 5%, λόγω της έλευσης μεγάλου αριθμού τουριστών, οι οποίοι ευχόμαστε να επισκεφτούν και την περιοχή μας».

Ζητούμενο για τους εμπόρους είναι η ενίσχυση των τοπικών καταστημάτων, των τοπικών επιχειρήσεων, ενώ όπως υπογραμμίζει ο ίδιος έμπορος, «ζητούμε από τους καταναλωτές να στηρίξουν την τοπική αγορά, για να μείνουν τα χρήματα στην πόλη και να διασφαλιστεί το μέλλον των επιχειρήσεων και των παιδιών μας, και το κυριότερο να μειωθεί η ανεργία».

Κοινή προσδοκία των εμπόρων είναι να σημειωθεί εικόνα ανάκαμψης στην τοπική αγορά και να σταματήσει η πτωτική πορεία που έχει πλέον φέρει τους εμπόρους στα όριά τους, καθώς καλύπτουν πλέον με πολύ μεγάλη δυσκολία τις υποχρεώσεις τους.

Η συμβουλή που απευθύνει ο ίδιος στο καταναλωτικό κοινό, είναι «να είναι προσεκτικοί στα είδη που αγοράζουν και να έχουν κατά νου ότι η τοπική αγορά διαθέτει επάρκεια και ποικιλία προϊόντων σε πολύ καλές τιμές. Το καταναλωτικό κοινό πρέπει να στηρίξει τα τοπικά μαγαζιά και τους ντόπιους επιχειρηματίες . Αυτό πρέπει να είναι γνώμονας για τους καταναλωτές».

Η πρώτη μέρα των εκπτώσεων δεν θεωρείται σε καμία περίπτωση ενδεικτική της τάσης που επικρατεί ή θα επικρατήσει το επόμενο διάστημα, αλλά όπως αναφέρουν έμποροι της περιοχής μας, η ανοδική τάση της κίνησης θα ξεκινήσει ουσιαστικά από σήμερα και τις επόμενες μέρες. Κοινή θέση είναι ότι η εκπτωτική περίοδος τονώνει την ψυχολογία των καταναλωτών και ενισχύει το αγοραστικό τους ενδιαφέρον, σε μια περίοδο κατά την οποία η αύξηση του τζίρου είναι το ζητούμενο για όλους τους επαγγελματίες.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου