ΤΟΠΙΚΑ

Αδεια λειτουργίας με …email για 40 νέα καταλύματα στη Θεσσαλία

αδεια-λειτουργίας-με-email-για-40-νέα-καταλ-425836

Σαράντα γνωστοποιήσεις έχουν υποβληθεί ηλεκτρονικά, μέχρι στιγμής, στην Περιφερειακή Υπηρεσία Τουρισμού Θεσσαλίας σε διάστημα λίγων μόλις ημερών, μετά την εξαγγελία της νέας εγκυκλίου που απλοποιεί τις διαδικασίες για τη λήψη νόμιμης άδειας λειτουργίας στα τουριστικά καταλύματα.

Οι ενδιαφερόμενοι, νέοι επαγγελματίες οι οποίοι επιθυμούν να αξιοποιήσουν τουριστικά τα ακίνητά τους, προέρχονται από όλη τη Θεσσαλία, ενώ αναμένεται να ενισχυθεί ακόμη περισσότερο το ενδιαφέρον στην πορεία των ημερών.

Μιλώντας στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ ο προϊστάμενος της Περιφερειακής Υπηρεσίας Τουρισμού Θεσσαλίας, Δημήτρης Τριανταφύλλου, αναφέρει ότι οι νέοι επιχειρηματίες του τουρισμού μπορούν να λειτουργήσουν νόμιμα εφόσον συμπληρώσουν ηλεκτρονικά, μέσω της ιστοσελίδας www.notifybusiness.gov.gr, το έντυπο της γνωστοποίησης λειτουργίας τουριστικών καταλυμάτων και των καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος, και κολυμβητικών δεξαμενών αν υπάρχουν. Αναγκαία προϋπόθεση είναι να τηρούν τα απαραίτητα δικαιολογητικά στο κατάλυμά τους, τα οποία και θα πρέπει να επιδεικνύουν, όταν ζητηθεί στον έλεγχο που θα διεξαχθεί από τις αρμόδιες υπηρεσίες.

Επίσης οποιαδήποτε μεταβολή στοιχείων όσων έχουν στην κατοχή τους το ειδικό σήμα λειτουργίας και όσων τους έχει χορηγηθεί γνωστοποίηση, θα γίνεται στο εξής μέσω του: www.notifybusiness.gov.gr

Σύμφωνα με τον νέο νόμο δεν απαιτείται πλέον η λήψη σήματος λειτουργίας από τον ΕΟΤ αλλά η διαδικασία γίνεται πλέον απλούστερη, μέσω αίτησης που καλούνται να υποβάλουν οι ενδιαφερόμενοι στην προαναφερθείσα ηλεκτρονική πλατφόρμα, ενώ παράλληλα η αίτηση κοινοποιείται ηλεκτρονικά και στην Περιφερειακή Υπηρεσία Τουρισμού Θεσσαλίας.

Σε ό,τι αφορά στις επιχειρήσεις που λειτουργούν σύμφωνα με το παλαιό σύστημα, δηλαδή με σήμα που έλαβαν από τον ΕΟΤ, θα πρέπει να ακολουθήσουν τη νέα διαδικασία, σε περίπτωση που επέλθει μεταβολή είτε στο ιδιοκτησιακό καθεστώς είτε στη δομή τους.

ΓΛ. ΥΔΡ.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου