ΤΟΠΙΚΑ

«Φύλακες άγγελοι» για χιλιάδες παιδιά

φύλακες-άγγελοι-για-χιλιάδες-παιδι-436821

Ευρύ κύκλο δραστηριοτήτων που «αγκάλιασαν» 3.883 συνολικά άτομα κάθε ηλικίας στη διάρκεια της σχολικής χρονιάς, αναπτύχθηκαν από το Κέντρο Πρόληψης των Εξαρτήσεων και Προαγωγής της Ψυχοκοινωνικής Υγείας Π.Ε. Μαγνησίας «Πρόταση Ζωής», που λειτουργεί σε συνεργασία με τον ΟΚΑΝΑ, στο πλαίσιο του προγράμματος πρόληψης.

Από το σύνολο των ωφελουμένων, οι 300 είναι γονείς, 310 εκπαιδευτικοί και 2.780 παιδιά, τα οποία ενημερώθηκαν συμμετέχοντας σε βιωματικές δράσεις ενημέρωσης.

Στο συγκεκριμένο πλαίσιο εντάχθηκε η εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε χθες στο Πνευματικό Κέντρο της Μητρόπολης, με τη συμμετοχή 450 περίπου μαθητών σχολείων της Μαγνησίας. Οι μαθητές παρακολούθησαν θεατρική παράσταση με κοινωνικά μηνύματα από τη θεατρική ομάδα της Αθήνας «Χιλιοδέντρι», και τίτλο «Το βέλος που δεν πληγώνει», του βραβευμένου Βασίλη Μαυρογεωργίου.

Η ψυχολόγος, επιστημονική υπεύθυνη της «Πρότασης Ζωής» Ζωή Γώγου, δήλωσε στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ: «Ασχολούμαστε με τον υγιή πληθυσμό και αναγνωρίζοντας τις ανάγκες του ατόμου που οδηγείται στη χρήση, στοχεύουμε στην ενίσχυση της αυτοεκτίμησης, στη βελτίωση των διαπροσωπικών σχέσεων, στην έκφραση των συναισθημάτων και στην απόκτηση των γνώσεων, των στάσεων και των δεξιοτήτων που επιτρέπουν υπεύθυνες επιλογές στον καθημερινό τρόπο ζωής και προάγουμε την ψυχική υγεία. Έχοντας τον συγκεκριμένο στόχο, κάνουμε δράσεις σε τρεις κύριες ομάδες με μαθητές, τα παιδιά γενικότερα και τους εφήβους, αλλά στους ενήλικες που τους περιβάλλουν και είναι οι εκπαιδευτικοί και οι γονείς τους, γιατί παίζουν πρωταρχικό ρόλο στη διαμόρφωση της προσωπικότητάς τους και ασκούν σημαντική επιρροή στη διαμόρφωση της στάσης και της συμπεριφοράς των παιδιών πάνω σε διάφορα θέματα».

Το έμψυχο δυναμικό της «Πρότασης Ζωής» καταβάλλει κάθε δυνατή προσπάθεια προκειμένου να επιτευχθεί ο στόχος της πρόληψης, ευαισθητοποίησης και ενημέρωσης. «Ασχολούμαστε», σημείωσε η κ. Γώγου, «με την πρόληψη, οπότε στόχος μας είναι ο υγιής πληθυσμός να ενημερωθεί για τις δράσεις που κάνουμε και το κάθε παιδί να αποκτήσει δεξιότητες, προκειμένου να κάνει υπεύθυνες επιλογές στη ζωή του».

ΓΛΥΚΕΡΙΑ ΥΔΡΑΙΟΥ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου