ΤΟΠΙΚΑ

«Εφυγε» με την κιθάρα αγκαλιά o μουσικός Μιχάλης Ραχαβέλιας

εφυγε-με-την-κιθάρα-αγκαλιά-o-μουσικό-494638

Απεβίωσε ανήμερα του Πάσχα ο 99χρονος Βολιώτης μουσικός Μιχάλης Ραχαβέλιας

Στη γειτονιά των αγγέλων βρίσκεται ο γνωστός Βολιώτης μουσικός Μιχάλης Ραχαβέλιας, ο οποίος απεβίωσε ανήμερα του Πάσχα, κρατώντας στα χέρια την κιθάρα και την πένα του, φίλοι πιστοί στην μακρά πορεία της ζωής του.

Ο 99χρονος μουσικός, ήταν «ψυχή» του συγκροτήματος που έφερε χαβανέζικο αέρα στο Βόλο, παίζοντας χαβάγιες με πολύ μεγάλη επιτυχία. Λάτρης της μουσικής από παιδί, πήγαινε κρυφά στο Ωδείο, τις ώρες που δεν βρίσκονταν στην εργασία του, προκειμένου να μυηθεί στον μαγικό κόσμο της μελωδίας και των ήχων, που τόσο αγαπούσε.

Πολυτάλαντος μουσικός, έπαιζε κιθάρα και πιάνο, γνώριζε όλα τα όργανα, και όλη του την ζωή πορεύτηκε συντροφιά με τη μουσική, παράλληλα με την εργασία του, ως υπάλληλος της ύδρευσης. Για το μελωδικό του ταλέντο έχουν γραφεί πολλά αφιερώματα, στα οποία υπογραμμίζεται το μεράκι και η αγάπη του για τη μουσική.

Ο Μιχάλης Ραχαβέλιας, ιδιαίτερα γνωστός και αγαπητός στην τοπική κοινωνία, τον καλλιτεχνικό χώρο, αλλά και ευρύτερα, ήταν καλός οικογενειάρχης, άνθρωπος καλόκαρδος, προσηνής και ευγενικός.

Ως μουσικός άφησε εποχή στον Βόλο, πραγματοποίησε πολλές επιτυχημένες εμφανίσεις στον Ραδιοφωνικό Σταθμό Βόλου, σε πολλά κέντρα όπως η Αύρα και η Εξωραϊστική, στο θρυλικό Βακιρλή και αλλού, αποσπώντας το θερμό χειροκρότημα του κόσμου.

Η μουσική ήταν το μεράκι του και όπου πήγαινε δεν αποχωρίζονταν ποτέ την κιθάρα του. Δεν την αποχωρίστηκε ούτε την ύστατη στιγμή, όταν άφησε την τελευταία του πνοή, κρατώντας στο χέρι του την πένα.

Το τελευταίο θα απευθύνουν οικείοι, συγγενείς και φίλοι σήμερα στις 5 μ.μ. στον Ιερό Ναό Αγίου Γεωργίου Ιωλκού. Ο ΤΑΧΥΔΡΟΜΟΣ απευθύνει θερμά συλλυπητήρια στην οικογένειά του.

ΓΛ. ΥΔΡ.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου