ΤΟΠΙΚΑ

Γέμισε παιδιά το Πολιτιστικό Κέντρο Ν. Ιωνίας

γέμισε-παιδιά-το-πολιτιστικό-κέντρο-ν-505982

Περισσότεροι από 80 μαθητές δεκαεπτά σχολείων της Δευτεροβάθμιας συμμετείχαν στη μεγάλη διασχολική εκδήλωση που ήταν εμπνευσμένη και αφιερωμένη στον Νίκο Καζαντζάκη, γεμίζοντας με δημιουργικά χρώματα την αίθουσα του Πολιτιστικού Κέντρου Ν. Ιωνίας. Μαθητές με έμπνευση και ενθουσιασμό, προσέγγισαν τον οικουμενικό συγγραφέα «Ταξιδεύοντας και φιλοσοφώντας», με την αρωγή των καθηγητών τους και με αφορμή τη συμπλήρωση 60 χρόνων από τον θάνατο του Καζαντζάκη.

Ρεπορτάζ: ΓΛΥΚΕΡΙΑ ΥΔΡΑΙΟΥ

Η προχθεσινή διαδραστική εκδήλωση ήταν εμπνευσμένη από το έτος Καζαντζάκη και οδήγησε τα παιδιά στα χνάρια της σκέψης και των διαχρονικών μηνυμάτων του συγγραφέα. «Στην εκδήλωση παρουσιάζεται μέρος των εργασιών που πραγματοποιήθηκαν στην τάξη και είναι ένα μάθημα ζωής για τα παιδιά που ασχολήθηκαν με τον Νίκο Καζαντζάκη», όπως δήλωσε στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ η Κική Δανιηλίδου, υπεύθυνη σχολικών δραστηριοτήτων της Δευτεροβάθμιας, ενώ σημείωσε παράλληλα ότι οι μαθητές αποκόμισαν πολύτιμες γνώσεις.

Ο διευθυντής Δευτεροβάθμιας, Σωκράτης Σαβελίδης, έκανε λόγο για «μια εκδήλωση υψηλού πολιτιστικού επιπέδου» την οποία «θα ζήλευαν πολλά σχολεία της Ευρώπης» και προσέθεσε ότι «μέσω των εκπαιδευτικών, οι μαθητές αποκομίζουν ό,τι καλύτερο έχει προσφέρει ο μεγάλος λογοτέχνης».

Στην εκδήλωση συμμετείχαν τα σχολεία: 1o Γυμνάσιο Βόλου, 1ο Γυμνάσιο Ν. Ιωνίας, 2ο Γυμνάσιο Βόλου, 2ο Γυμνάσιο Ν. Ιωνίας, 3ο Γυμνάσιο Βόλου, 5ο Γυμνάσιο Βόλου, 6ο Γυμνάσιο Βόλου, 7ο Γυμνάσιο Βόλου, 8ο Γυμνάσιο Βόλου, Γυμνάσιο Ευξεινούπολης, Γυμνάσιο Αγριάς, Γυμνάσιο Σκιάθου και Γυμνάσιο Στεφανοβικείου, 2ο ΓΕΛ Βόλου, 3ο Λύκειο Βόλου, 3ο ΓΕΛ Βόλου και ΓΕΛ Αγριάς.

Εκπαιδευτικοί και μαθητές εμβάθυναν στα νοήματα του Καζαντζάκη, και όπως υπογράμμισε η Βέρα Βασαρδάνη, φιλόλογος του 8ου Γυμνασίου, «ήταν ελκυστική η επαφή των παιδιών με τα κείμενα του Καζαντζάκη, που τους μετέδωσαν σημαντικές αξίες ζωής».

Ενδεικτική του ενθουσιασμού με τον οποίο προσέγγισαν τα παιδιά το έργο του Καζαντζάκη, είναι η δήλωση της Αναστασίας Γκάγκα, μαθήτριας του 3ου Γυμνασίου Βόλου: «Μάθαμε πολλά μέσα από τη διαδικασία γνωριμίας με τον Καζαντζάκη, και ταξιδέψαμε νοερά στο έργο και την έμπνευση του συγγραφέα»

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου