ΤΟΠΙΚΑ

Κλιμάκωση κινητοποιήσεων του ΠΑΜΕ Μαγνησίας

κλιμάκωση-κινητοποιήσεων-του-παμε-μα-541356

Σε επιθετική κλιμάκωση του αγώνα κατά των «αντιλαϊκών», όπως τα χαρακτηρίζουν, μέτρων της κυβέρνησης, προχωρούν οι δυνάμεις του Πανεργατικού Αγωνιστικού Μετώπου και οι δυνάμεις της ΔΑΣ στο Εργατικό Κέντρο Βόλου, ασκώντας παράλληλα δριμεία κριτική στη διοίκηση του Εργατικού Κέντρου Βόλου, καθώς κάνουν λόγο για «λογική που διέπει τον εργατικό κυβερνητικό συνδικαλισμό».

Τα παραπάνω υπογράμμισε ο Κώστας Στεργίου, βουλευτής Μαγνησίας του ΚΚΕ, πρόεδρος του Συνδικάτου Μετάλλου «Μ. Παπαρήγας» και μέλος του ΔΣ του ΕΚΒ Κώστα Στεργίου, στη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου που πραγματοποιήθηκε χθες στο Εργατικό Κέντρο Βόλου, καλώντας σε εγρήγορση τους εργαζομένους για νέους αγώνες και απεργιακές κινητοποιήσεις.

Ο κ. Στεργίου παρέθεσε τα αιτήματα που συνθέτουν τον αγώνα διεκδίκησης του ΠΑΜΕ προς όφελος των εργαζομένων και της εργατικής τάξης στο σύνολό της.

«Η μόνη ελπιδοφόρα επιλογή βρίσκεται στους ταξικούς αγώνες για την ικανοποίηση των σύγχρονων αναγκών μας, για την ανάπτυξη προς όφελος των εργαζομένων, για την κατάργηση της εκμετάλλευσης ανθρώπου από άνθρωπο», όπως επεσήμανε ο ίδιος.

Το πλαίσιο της διεκδίκησης περιλαμβάνει ειδικότερα: μόνιμη σταθερή εργασία για όλους με συλλογικές συμβάσεις, 7ωρο, 5νθήμερο, 35ωρο, κοινωνική ασφάλιση, προστασία στη δουλειά, αυξήσεις σε μισθούς και συντάξεις, κάλυψη των απωλειών. Κατάργηση όλων των ελαστικών μορφών απασχόλησης, εθνική γενική συλλογική σύμβαση εργασίας, προστασία των ανέργων, επίδομα ανεργίας 600 ευρώ για τους ανέργους. Κατώτερη σύνταξη 600 ευρώ, απαγόρευση πλειστηριασμών, κατάργηση των ιδιωτικοποιήσεων.

«Το Πανεργατικό Αγωνιστικό Μέτωπο και η δυνάμεις της ΔΑΣ στο Εργατικό Κέντρο βόλου δεν περιμένουμε πότε η κυβέρνηση θα νομοθετήσει τα αντιλαϊκά μέτρα αλλά κλιμακώνουμε επιθετικά τον αγώνα μας, κατά των αντιλαϊκών μεταρρυθμίσεων» σημείωσε, κλείνοντας, ο κ. Στεργίου.

ΓΛ. ΥΔΡ.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου