ΤΟΠΙΚΑ

Κοινωνικές δράσεις στην Ανάληψη

κοινωνικές-δράσεις-στην-ανάληψη-544178

Πολυεπίπεδο κοινωνικό έργο αναπτύσσεται στον ιερό ναό Αναλήψεως του Βόλου, μέσω του Σπιτιού Γαλήνης, που λειτουργεί επί τρείς και πλέον δεκαετίες, προσφέροντας καθημερινά φαγητό σε 152 απόρους, ενώ στο μεταξύ, προγραμματίζονται σειρά λατρευτικών εκδηλώσεων τις επόμενες πέντε εβδομάδες της Σαρακοστής.

Στη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου που πραγματοποιήθηκε χθες, ο πρωτοσύγκελος της Μητρόπολης Δημητριάδος, προϊστάμενος του ναού π. Δαμασκηνός Κιαμέτης, παρουσία των εφημερίων του ναού ανέπτυξε το πρόγραμμα που συνθέτει το κοινωνικό και ευρύτερα πνευματικό έργο που αναπτύσσεται. Όπως ανέφερε ο ίδιος, σαράντα εθελόντριες εργάζονται καθημερινά, κατά ομάδες, προκειμένου να παρασκευάσουν το φαγητό που προσφέρεται σε απόρους, από το Σπίτι Γαλήνης της Αναλήψεως, το οποίο συνεχίζει το έργο του, χάρη στη συνδρομή των πιστών.

Παράλληλα 150 και πλέον παιδιά όλων των ηλικιών συμμετέχουν στο κατηχητικό που λειτουργεί κάθε Σάββατο, ενώ 40 και πλέον γονείς συμμετέχουν, αντίστοιχα, στη σχολή γονέων που λειτουργεί κάθε Δευτέρα.

Σε ότι αφορά, ειδικότερα, στο λατρευτικό πρόγραμμα των εκδηλώσεων της Σαρακοστής, ο π. Δαμασκηνός τόνισε ότι καθημερινά θα τελείται η θεία λειτουργία των προηγιασμένων δώρων, Δευτέρα, Τρίτη, Πέμπτη και Παρασκευή, 7.30 – 9.30 πμ και Τετάρτη στις 7μμ.

Το απόγευμα της Δευτέρας και της Τρίτης θα τελείται η ακολουθία του Μεγάλου Αποδείπνου και κάθε απόγευμα Πέμπτης, το ιερό μυστήριο του Ευχελαίου. Την Παρασκευή, τέλος, θα τελούνται δύο Ακολουθίες των Χαιρετισμών, στις 7μμ και στις 9μμ για τους εργαζόμενους.

Παράλληλα κάθε Δευτέρα θα πραγματοποιούν κηρύγματα οι : Γέρων Νίκων από τη Νέα Σκήτη, Γέρων Αντύπας από το Ιβηρικό Κελλί της Αγίας Αννης, Γέρων Βεβέδικτος από τη Νέα Σκήτη, ο ηγούμενος της Αγίας Τριάδος Σπαρμού Ολύμπου και ο π. Ανδρέας Κονάνος. Επίσης κάθε Τρίτη στις 5μμ ο π. Δαμασκηνός Κιαμέτης θα πραγματοποιεί ομιλίες με θέμα «Διάλογοι Σωτηρίας» και κάθε Τετάρτη στις 6μμ ο π. Δημήτριος Κατούνης με θέμα «Η Καθολική Επιστολή του Ιακώβου».

Παράλληλα αναμένεται η έλευση πέντε Ιερών Λειψάνων. Τη Δευτέρα 6 Μαρτίου στις 6 μμ θα γίνει υποδοχή των Ιερών Λειψάνων των Αγίων Ραφαήλ, Νικολάου και Ειρήνης, την τρίτη εβδομάδα θα φιλοξενηθεί το δεξί χέρι του Αγίου Σπυρίδωνος, την τέταρτη εβδομάδα τα Ιερά Λείψανα του Αγίου Λουκά, Επισκόπου Συμφερουπόλεως Κριμαίας, την πέμπτη εβδομάδα το χέρι της Αγίας Σοφίας της εν Κλεισούρα Καστοριάς, της νεοφανούς Οσίας και Ασκήτριας και την τελευταία εβδομάδα η Τιμία Ζώνη της Παναγίας από τη Μονή Κάτω Ξενιάς.

ΓΛ. ΥΔΡ.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου