ΤΟΠΙΚΑ

Μείωση 7% στην αιμοδοσία στη Μαγνησία

μείωση-7-στην-αιμοδοσία-στη-μαγνησία-545458

Στην κατεύθυνση της ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης της τοπικής κοινωνίας στρέφονται οι προσπάθειες του Συλλόγου Εθελοντών Αιμοδοτών Μαγνησίας, σε μια περίοδο κατά την οποία παρατηρείται μείωση της τάξης του 7% στην εθελοντική αιμοδοσία. Η μείωση είναι σταθερή και παρατηρείται από πέρυσι, με αποτέλεσμα τα μέλη του συλλόγου να εντείνουν τις προσπάθειές τους, προκειμένου να συγκεντρωθούν ικανές ποσότητες αίματος, πέραν των 1.200 φιαλών, που συλλέγονται σε ετήσια βάση, για να καλυφθούν, ανά πάσα στιγμή, οι ανάγκες που υπάρχουν.

Ρεπορτάζ: ΓΛΥΚΕΡΙΑ ΥΔΡΑΙΟΥ

Μιλώντας στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ, ο πρόεδρος του συλλόγου «Αλληλεγγύη», Ιγνάτιος Γελαγώτης, υπογραμμίζει ότι η μείωση παρατηρείται και στους πρώτους μήνες της νέας χρονιάς, αποδίδοντας το συγκεκριμένο γεγονός αφενός στις ιώσεις του χειμώνα και αφετέρου στα καθημερινά προβλήματα που αντιμετωπίζει η συντριπτική πλειοψηφία, λόγω της κρίσης.

Προτεραιότητα του συλλόγου είναι, κατά συνέπεια, η προσθήκη νέων εθελοντών αιμοδοτών στους ήδη υπάρχοντες, και γι’ αυτό το λόγο, εξάλλου, δίνεται βαρύτητα στην ενημέρωση των παιδιών από το θρανίο.

Στο πλαίσιο αυτό έχουν ήδη αποσταλεί τα σχετικά έγγραφα στις διευθύνσεις Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, προκειμένου να πραγματοποιηθούν ενημερωτικές δράσεις και ομιλίες σε μαθητές και των δύο βαθμίδων εκπαίδευσης και των αντίστοιχων Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων.

«Στόχος μας είναι να προστεθεί «νέο αίμα» στο σύλλογο, να αυξηθούν οι εθελοντές αιμοδότες και παράλληλα να ενημερώσουμε τους μαθητές για τη σημασία της αιμοδοσίας» όπως επισημαίνει ο κ. Γελαγώτης, ο οποίος υπενθυμίζει ότι το προσεχές διάστημα θα πραγματοποιηθούν εξορμήσεις στα πέριξ, καθώς επίσης και στα νησιά, προκειμένου να καλυφθούν οι ανάγκες που υπάρχουν.

«Δεν πρέπει να εφησυχάζουμε αλλά να προσπαθούμε διαρκώς, διότι οι ανάγκες σε αίμα είναι μεγάλες και πρέπει ανά πάσα στιγμή να καλύπτονται» όπως τονίζει ο ίδιος, για να προσθέσει ότι στόχος είναι να προστεθούν στις τάξεις των εθελοντών αιμοδοτών και μέλη των Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων των σχολείων της περιοχής μας.

Στο μεταξύ, μεγάλη ήταν η ανταπόκριση της τοπικής κοινωνίας της Αλοννήσου στην ενημερωτική εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στις αρχές του προηγούμενου μήνα στο νησί, και συμμετείχαν κάτοικοι της Αλοννήσου κάθε ηλικίας, εκδηλώνοντας ενδιαφέρον για τις δράσεις που αναπτύσσονται.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου