ΤΟΠΙΚΑ

Δωρεά έργου τέχνης στον Δικηγορικό Σύλλογο Βόλου

δωρεά-έργου-τέχνης-στον-δικηγορικό-σύ-550209

ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ

Πρωτοβουλία καρδιάς, στη μνήμη δύο διακεκριμένων προσωπικοτήτων του Βόλου αποτέλεσε η πρόσφατη δωρεά έργου τέχνης στο Δικηγορικό Σύλλογο Βόλου. Ο Φίλιππος Τσούφης, γόνος επίλεκτης οικογένειας του Βόλου, δώρισε έργο του γνωστού εικαστικού Αστέρη Γκέκα, στη μνήμη δύο διακεκριμένων δικηγόρων, του πατέρα του Ανδρέα Τσούφη και του θείου του Χρυσόστομου Μαργάρη, ο οποίος διετέλεσε, σημειωτέον, πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Βόλου.

Ρεπορτάζ: ΓΛΥΚΕΡΙΑ ΥΔΡΑΙΟΥ

Η δωρεά πραγματοποιήθηκε την περασμένη Πέμπτη, παρουσία του προέδρου του Δικηγορικού Συλλόγου Βόλου, Λάζαρου Γαϊτάνη, του Α’ αντιπροέδρου Νίκου Χατζησταματίου, του δωρητή και του καλλιτέχνη, ο οποίος αποτύπωσε σε παλιό ξύλο ρόμπολο, είδος πεύκου όπως εξηγεί ο ίδιος, την έμπνευσή του, που έχει ως επίκεντρο το λόγο του Κώστα Γεωργουσόπουλου, γνωστού και με το φιλολογικό ψευδώνυμο Κώστας Μύρης, που αποτυπώνεται στο έργο του «Ιθαγένεια»

Ο διεθνώς γνωστός εικαστικός χάραξε με πολύ ευαισθησία το λόγο του Κώστα Γεωργουσόπουλου, διανθίζοντας με εικόνες και την ιδιαίτερη εικαστική του σφραγίδα το συγκεκριμένο έργο, που κοσμεί πλέον τα γραφεία του Δικηγορικού Συλλόγου Βόλου.

Μιλώντας στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ, ο πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου, Λάζαρος Γαϊτάνης, επεσήμανε ότι είναι πολύ σημαντική η συγκεκριμένη δωρεά, η οποία έγινε στη μνήμη του αείμνηστου δικηγόρου Ανδρέα Τσούφη και του παλιού προέδρου του Δικηγορικού Συλλόγου Βόλου την περίοδο 64 – 67 και 74 – 80, Χρυσόστομου Μαργάρη. Ο ίδιος δεν παρέλειψε να τονίσει ότι ο Χρυσόστομος Μαργάρης «άφησε εποχή στον Δικηγορικό Σύλλογο με τις μεταρρυθμίσεις που έκανε, μεταξύ των οποίων ήταν η καθιέρωση του ταμείου συνεργασίας, το οποίο ωφέλησε γενιές δικηγόρων».

Σχολιάζοντας την παραπάνω πρωτοβουλία ο κ. Γαϊτάνης τόνισε ότι «είναι μια θετική κίνηση η οποία γίνεται στη μνήμη δύο εξεχόντων, αείμνηστων μελών του συλλόγου μας και δείχνει ότι οι συγγενείς των ιδίων εκτιμούν την παρουσία στην κοινωνία και τη δραστηριότητα που αναπτύσσει ο Δικηγορικός Σύλλογος Βόλου, όπως εξάλλου μας τονίστηκε».

Ο δωρητής του έργου τέχνης Φίλιππος Τσούφης, ο οποίος έγραψε ποίημα, αντλώντας έμπνευση από το συγκεκριμένο έργο, υπογράμμισε από την πλευρά του, ότι αποφάσισε να δωρίσει το συγκεκριμένο έργο στη μνήμη του πατέρα και του θείου του, προκειμένου να παραμείνει στο Βόλο. «Μας δεχτήκαν με πολύ αγάπη, με μια αγάπη αδελφική στο Δικηγορικό Σύλλογο, ο πρόεδρος Λάζαρος Γαϊτάνης και ο αντιπρόεδρος Νίκος Χατζησταματίου. Ο Αστέρης Γκέκας, κατά την άποψή μου είναι ένας από τους μοναδικούς, παγκόσμια, καλλιτέχνες, και θεώρησα ότι το συγκεκριμένο έργο, αντί να πάει σε μια πινακοθήκη, πρέπει να μείνει στο Βόλο» υπογράμμισε ο δωρητής, ο οποίος προσέθεσε παράλληλα ότι το ποίημα που εμπνεύστηκε από το έργο, αφορά την εγκληματικότητα.

Ο δημιουργός του χαρακτικού, Αστέρης Γκέκας, ο οποίος έχει ως έδρα το Βόλο αλλά ακολουθεί διεθνή εικαστική διαδρομή, σημείωσε από την πλευρά του, ότι έργο είναι χαραγμένο σε παλιό ξύλο ηλικίας άνω των 100 ετών, ενώ δήλωσε, παράλληλα, ευτυχής, διότι θα κοσμεί πλέον τον Δικηγορικό Σύλλογο Βόλου. Ο ίδιος εξήρε την ευαισθησία του Φίλιππου Τσούφη, επισημαίνοντας ότι η συγκεκριμένη δωρεά «είναι ο σεβασμός ενός ανθρώπου στη μνήμη αξίων γονέων και θείων, όπως ήταν ο πατέρας του και ο θείος του» ενώ τόνισε επίσης τη σημασία της δωρεάς «η οποία προτείνει σε όλους τους ανθρώπους που ασχολούνται με τη Δικαιοσύνη, να έχουν τη δωρεά ψυχής, ώστε να έχουν τη δίκαια δικαιοσύνη, με κέντρο πάντα τον άνθρωπο. Ο δωρητής, κατέληξε ο Αστέρης Γκέκας, τιμά την οικογένειά του και τους ανθρώπους που ασχολούνται με τη νομική επιστήμη».

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου