ΤΟΠΙΚΑ

Τέσσερις σεισμοί χθες στο Βόλο

τέσσερις-σεισμοί-χθες-στο-βόλο-589551

Καθησυχαστικός ο διευθυντής ερευνών του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου

Τέσσερις ασθενείς σεισμικές δονήσεις εντάσεως από 1,7 έως 3,2 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ σημειώθηκαν το προηγούμενο εικοσιτετράωρο σε διαφορετικές χρονικές στιγμές στην ευρύτερη περιοχή του Βόλου, με τους επιστήμονες του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου να επισημαίνουν ότι δεν συντρέχει λόγος ανησυχίας.

Συγκεκριμένα, χθες σημειώθηκαν τέσσερις μικροσεισμικές δονήσεις στην ευρύτερη περιοχή του Παγασητικού, σε εστιακό βάθος 5 περίπου χιλιομέτρων και σε απόσταση 11 περίπου χιλιομέτρων νότια – νοτιοδυτικά του Βόλου.

Ο ΤΑΧΥΔΡΟΜΟΣ επικοινώνησε με τον Γεράσιμο Παπαδόπουλο, διευθυντή ερευνών του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου, του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, ο οποίος εμφανίστηκε καθησυχαστικός, υπογραμμίζοντας ότι στη διάρκεια του 24ωρου καταγράφονται δεκάδες ανάλογα φαινόμενα στον ελλαδικό χάρτη, τα οποία δεν εμπνέουν ανησυχία.

Παράλληλα ο κ. Παπαδόπουλος σημείωσε ότι «ένας σεισμός έστω και μικρός, γίνεται αισθητός και ο απλός πολίτης θορυβείται, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι υπάρχει κίνδυνος.

Τα παραπάνω φαινόμενα, επανέλαβε ο ίδιος, δεν εμπνέουν ανησυχία, διότι αν δει κανείς το χάρτη, όλο το εικοσιτετράωρο σημειώνονται παρόμοιες ασθενείς σεισμικές δονήσεις σε όλη την Ελλάδα».

ΓΛ. ΥΔΡ.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου