ΤΟΠΙΚΑ

Συνεχίζεται το χειμερινό σκηνικό και στη Μαγνησία

συνεχίζεται-το-χειμερινό-σκηνικό-και-591334

Βροχερό σκηνικό επικρατεί στη Μαγνησία, με την προοπτική της νέας χιονόπτωσης να είναι ορατή προς το τέλος της εβδομάδας που διανύουμε.

Μιλώντας στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ ο Θεοφάνης Τακούδης, υπεύθυνος του Μετεωρολογικού Σταθμού «Αλέξανδρος Τακούδης», υπογραμμίζει ότι τα καιρικά φαινόμενα δεν είναι στο σύνολό τους έντονα, και εντάσσονται στο γενικότερο πλαίσιο της χειμερινής περιόδου. Παράλληλα, ο ίδιος αναφέρει ότι το χειμωνιάτικο σκηνικό του καιρού αναμένεται να διατηρηθεί έως το πρώτο δεκαπενθήμερο του Φεβρουαρίου.

Σήμερα Τρίτη και αύριο Τετάρτη θα σημειωθούν συννεφιές, ασθενείς τοπικές βροχές κατά διαστήματα και πολύ λίγα χιόνια στα ορεινά και σε υψόμετρο πάνω από τα 800 μέτρα.

Την Πέμπτη πυκνώνουν οι συννεφιές, θα σημειωθούν περισσότερες βροχές στα πεδινά, τις απογευματινές ώρες, κυρίως, και το βράδυ θα χιονίσει στα ορεινά. Όπως υπογραμμίζει ο κ. Τακούδης οι χιονοπτώσεις θα σημειωθούν, όπως προαναφέρθηκε, τις βραδινές ώρες μεταξύ Πέμπτης και Παρασκευής, ενώ την Παρασκευή, ειδικότερα, ενδέχεται να σημειωθούν χιονοπτώσεις και σε πεδινές περιοχές, συμπεριλαμβανομένου του Βόλου.

Το πρωί του Σαββάτου ο καιρός θα παρουσιάσει αισθητή βελτίωση, αναμένεται να σημειωθούν τοπικές χιονοπτώσεις στην Όθρυ, και σταδιακά τα φαινόμενα θα αρχίσουν να υποχωρούν, με την Κυριακή να εμφανίζει αισθητά βελτιωμένη εικόνα.

Παράλληλα, θα πνέουν βόρειοι άνεμοι, από την Πέμπτη, εντάσεως 5 με 6 μποφόρ και πιο ανοιχτά στα πελάγη 7 μποφόρ, ενώ σταδιακή βελτίωση αναμένεται από το πρωί του Σαββάτου.

Αναλυτική πρόβλεψη

Αναλυτικότερα, σήμερα αναμένονται συννεφιές κατά περιόδους, ενώ θα σημειωθούν ασθενείς βροχές στα πεδινά και λίγα χιόνια στα ορεινά της Μαγνησίας. Οι άνεμοι θα είναι ανατολικοί-βορειοανατολικοί ασθενείς και στο Αιγαίο μέτριοι. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από -03 έως 06 βαθμούς και στο Βόλο από 03 έως 06 βαθμούς Κελσίου.

Αύριο Τετάρτη αναμένονται συννεφιές και θα σημειωθούν ασθενείς βροχές στα πεδινά και λίγα χιόνια στα ορεινά της περιοχής μας. Θα υπάρχουν, ωστόσο, και διαστήματα βελτίωσης. Οι άνεμοι θα είναι ανατολικοί – βορειοανατολικοί ασθενείς και στο Αιγαίο μέτριοι. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από -03 έως 06 βαθμούς και στο Βόλο από 03 έως 06 βαθμούς Κελσίου.

Την Πέμπτη αναμένονται συννεφιές και θα σημειωθούν ασθενείς βροχές στα πεδινά και λίγα χιόνια στα ορεινά. Προς το τέλος της ημέρας και κατά τη διάρκεια της νύκτας αναμένεται να χιονίσει και σε περιοχές με χαμηλό υψόμετρο. Οι άνεμοι θα είναι ανατολικοί – βορειοανατολικοί ασθενείς και στο Αιγαίο μέτριοι. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από -03 έως 06 βαθμούς στη Μαγνησία και στο Βόλο από 03 έως 06 βαθμούς Κελσίου.

Την Παρασκευή, εξάλλου, αναμένονται συννεφιές και θα σημειωθεί χιονόνερο ή χιόνι στις πεδινές περιοχές και χιονοπτώσεις στις ορεινές. Οι άνεμοι θα είναι ανατολικοί-βορειοανατολικοί ασθενείς έως μέτριοι και στο Αιγαίο έως ισχυροί. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από -06 έως 04 βαθμούς και στο Βόλο από 01 έως 04 βαθμούς Κελσίου.

ΓΛ. ΥΔΡ.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου