ΤΟΠΙΚΑ

Οι τοπικές γεύσεις ενισχύουν τον τουρισμό

οι-τοπικές-γεύσεις-ενισχύουν-τον-τουρ-609819

Την πρώτη δημιουργική δεκαετία διανύουν τα μέλη του Γυναικείου αγροτουριστικού συνεταιρισμού Ιωλκού «Το ρόδι», τα οποία συνεχίζουν με το ίδιο μεράκι την πορεία που ξεκίνησε το 2007, προσελκύοντας το ενδιαφέρον των φίλων των παραδοσιακών γεύσεων στην Ελλάδα και το εξωτερικό.

Στο μεταξύ, δεκάδες ξένοι επισκέπτες της Μαγνησίας σπεύδουν σε κάθε ταξίδι τους στη γη των μύθων και των Κενταύρων να προμηθευτούν τα προϊόντα του συνεταιρισμού, τα οποία έχουν προσελκύσει, παράλληλα, το ενδιαφέρον επαγγελματιών οι οποίοι επιθυμούν να συνδέσουν τον τουρισμό με τις τοπικές παραδοσιακές γεύσεις.

Ήδη έχουν ξεκινήσει οι πρώτες συζητήσεις, με απώτερο στόχο η ξενάγηση των ξένων επισκεπτών της περιοχής μας να περιλαμβάνει τη γνωριμία με το έργο και τα προϊόντα του συνεταιρισμού που έχουν ως έμβλημα «Το ρόδι». Μιλώντας στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ η πρόεδρος του Συνεταιρισμού Αποστολία Δεσπότου, υπογραμμίζει ότι κοινός στόχος των γυναικών που συμμετέχουν στην προσπάθεια, είναι να τελεσφορήσει και να ενισχυθεί ακόμη περισσότερο.

Ήδη τα μέλη του δραστήριου συνεταιρισμού παρασκευάζουν τα νέα προϊόντα, όπως μαρμελάδα και γλυκό μανταρίνι, μπανάνα, πέργαμο, ακτινίδιο, κάστανο, φιρίκι, εμπλουτίζοντας τη μεγάλη γκάμα γεύσεων και αρωμάτων που προσφέρει απλόχερα η Μαγνησία. Παράλληλα, γίνεται ανάρπαστη η βασιλόπιτα ροδιού, με τη δημιουργική σκέψη των γυναικών να στρέφεται παράλληλα σε νέες κατευθύνσεις.

Στο μεταξύ, τα προϊόντα του συνεταιρισμού φιγουράρουν στα ράφια καταστημάτων του Βόλου, της Θεσσαλονίκης, της Αθήνας και της Κρήτης ενώ διευρύνεται διαρκώς το εμπορικό ενδιαφέρον.

«Θέλουμε να διατηρηθεί ο συνεταιρισμός και καταβάλλουμε κάθε δυνατή προσπάθεια, κόντρα στην κρίση, διατηρώντας την ποιότητα των προϊόντων μας, τα οποία κερδίζουν όσους τα δοκιμάσουν», όπως υπογραμμίζει η πρόεδρος του γυναικείου συνεταιρισμού, δίνοντας το στίγμα μιας αξιόλογης προσπάθειας, την οποία έχουν επωμιστεί δέκα γυναίκες με κοινό όραμα, μεράκι και αφοσίωση στις πατροπαράδοτες γεύσεις, που κληροδοτούνται από γιαγιά, σε μητέρα και κόρη.

ΓΛ. ΥΔΡ.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου