ΤΟΠΙΚΑ

Στο επίκεντρο η Μαγνησία

στο-επίκεντρο-η-μαγνησία-615221

Ικανοποιητική είναι η τουριστική κίνηση που σημειώνεται στο πλαίσιο της εορταστικής περιόδου, με το Βόλο, την Πορταριά, τη Μακρινίτσα και τα Χάνια να καταγράφουν υψηλά ποσοστά πληρότητας που άγγιξαν το 100% στη διάρκεια των Χριστουγέννων.

Στις υπόλοιπες περιοχές, τα ποσοστά πληρότητας άγγιξαν το 75% κατά το αντίστοιχο διάστημα.

Μετά την αναχώρηση του πρώτου κύματος των εκδρομέων, έπεται και νέο κύμα επισκεπτών, στη διάρκεια των ημερών που διανύουμε, με χρονικό ορίζοντα την πρωτοχρονιά. Με ικανοποιητικούς ρυθμούς συνεχίζεται, στο μεταξύ, η τουριστική κίνηση ενόψει της έλευσης του νέου έτους.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που παραθέτει στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ ο πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Μαγνησίας, Γιώργος Ζαφείρης, ενόψει Πρωτοχρονιάς, καταγράφονται πληρότητες που αγγίζουν το 95% σε Βόλο, Πορταριά, Μακρινίτσα και Χάνια και στις υπόλοιπες περιοχές κυμαίνονται γύρω στο 65%.

Τα γενικά χαρακτηριστικά της φετινής χρονιάς είναι τα ίδια με τα αντίστοιχα περσινά, ενώ όπως σχολιάζει ο κ. Ζαφείρης «είναι ικανοποιητική μεν η κίνηση, αλλά δεν είναι αρκετή για να καλύψει τις υποχρεώσεις μιας ολόκληρης χρονιάς».

Το ενδιαφέρον για κρατήσεις ξεκίνησε πριν από την έναρξη της εορταστικής περιόδου, με τους εκδρομείς που κινήθηκαν στη διάρκεια του τριημέρου προς τις περιοχές του Βόλου και του Πηλίου να προέρχονται από όλη την Ελλάδα. Στο μεταξύ, δε λείπουν οι αφίξεις της τελευταίας στιγμής, ενώ ο μέσος όρος παραμονής των εκδρομέων είναι τρεις μέρες.

Σχολιάζοντας τα γενικότερα προβλήματα του κλάδου, ο πρόεδρος των ξενοδόχων υπογράμμισε, ωστόσο, ότι «οι ρυθμοί αύξησης των ασφαλιστικών εισφορών και των φόρων, δεν αφήνουν περιθώρια επιβίωσης στις επιχειρήσεις, και εκτιμούμε ότι τα προβλήματα των επαγγελματιών θα πολλαπλασιαστούν τη νέα χρονιά». Κοινή θέση των ξενοδόχων είναι ότι το μέλλον είναι αβέβαιο για όλους, με δεδομένο το γεγονός ότι τα έξοδα και οι λοιπές οικονομικές υποχρεώσεις των επιχειρήσεων, υπερβαίνουν τα έσοδα.

Σε γενικές γραμμές, η φετινή εορταστική περίοδος είναι ικανοποιητική από άποψη επισκεψιμότητας, με τους επαγγελματίες που δραστηριοποιούνται στον τουρισμό να εμμένουν, ωστόσο, στην κοινή θέση ότι το μέλλον διαγράφεται θολό και αβέβαιο, με βάση τις τρέχουσες συνθήκες.

ΓΛ. ΥΔΡ.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου