ΤΟΠΙΚΑ

Φθηνότερα τα κρέατα για το γιορτινό τραπέζι

φθηνότερα-τα-κρέατα-για-το-γιορτινό-τρ-618625

Χαμηλότερες είναι σε ποσοστό 3 έως 5% οι τιμές των κρεάτων που προορίζονται για το φετινό εορταστικό ταξίδι, προς όφελος του καταναλωτικού κοινού, και με γνώμονα την οικονομική ύφεση που έχει επηρεάσει όλους τους κλάδους.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που παραθέτει στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ ο πρόεδρος του Σωματείου κρεοπωλών Βόλου, Αντώνης Κανελλόπουλος, οι τιμές πώλησης στα αρνιά κυμαίνονται από 8 έως 9 ευρώ το κιλό, στα κατσίκια από 9 έως 10 ευρώ το κιλό, στις γαλοπούλες από 7,5 έως 8 ευρώ το κιλό και στα χοιρινά οι τιμές διαμορφώνονται από 4,5 έως 6,5 ευρώ, ανάλογα με το τμήμα του ζώου από το οποίο προέρχεται το κρέας.

Οι μειωμένες τιμές οφείλονται στο γεγονός ότι φέτος δεν έγιναν μεγάλες εξαγωγές κρεάτων προς τη γείτονα Ιταλία, λόγω της κρίσης αλλά και των πολιτικών γεγονότων που σημειώνονται στη γείτονα, με αποτέλεσμα να μην αυξηθούν οι τιμές.

Παράλληλα, «όλοι οι συνάδελφοι, αφουγκραζόμενοι την κρίση η οποία επικρατεί στην αγορά, θα συμπιέσουμε όσο μπορούμε τα περιθώρια κέρδους, σε μια κοινωνική προσφορά των κρεοπωλών απέναντι στο καταναλωτικό κοινό. Πάντα συμβαίνει αυτό από την πλευρά των κρεοπωλών και είναι ένα μήνυμα προς τους καταναλωτές ότι βοηθώντας τα παραδοσιακά κρεοπωλεία και επιλέγοντας τα τοπικά κρεοπωλεία βοηθούν την Ελληνική κτηνοτροφία και συγχρόνως τον έλληνα κτηνοτρόφο», όπως επισήμανε ο πρόεδρος των κρεοπωλών.

Η κίνηση στα τοπικά κρεοπωλεία αναμένεται ότι θα κορυφωθεί την παραμονή των Χριστουγέννων, μόλις καταβληθούν τα δώρα, οι μισθοί και το επιπλέον βοήθημα στους συνταξιούχους. Ο ίδιος προσθέτει, παράλληλα, ότι θα βοηθηθούν οι κρεοπώλες, προκειμένου να μπορέσουν να ανταπεξέλθουν στα αυξημένα έξοδά τους.

Κλείνοντας, προτρέπει τους καταναλωτές να στηρίξουν τα τοπικά κρεοπωλεία, διότι με αυτό τον τρόπο ενισχύεται η τοπική οικονομία, ο έλληνας κτηνοτρόφος, ο οποίος αντιμετωπίζει επίσης δυσκολίες λόγω της μείωσης των εξαγωγών προς την Ιταλία, και η ελληνική κτηνοτροφία γενικότερα.

ΓΛ. ΥΔΡ.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου