ΤΟΠΙΚΑ

Νέο κύμα κακοκαιρίας, αίθριος καιρός τα Χριστούγεννα

νέο-κύμα-κακοκαιρίας-αίθριος-καιρός-τ-620821

Χαμηλές θερμοκρασίες από σήμερα το βράδυ έως μεθαύριο το πρωί

Τσουχτερό κρύο και χιονοπτώσεις στις ορεινές και ενδεχομένως στις πεδινές περιοχές, είναι τα κύρια χαρακτηριστικά του νέου κύματος κακοκαιρίας, που αναμένεται στη Μαγνησία από σήμερα το βράδυ. Το συγκεκριμένο ψυχρό κύμα θα διαρκέσει έως και το μεθαύριο το πρωί, θέτοντας για μια ακόμη φορά επί ποδός φορείς, υπηρεσίες και τον διαθέσιμο μηχανολογικό εξοπλισμό, ενώ σύμφωνα με τις μέχρι τώρα ενδείξεις, θα επικρατήσει αίθριος καιρός τα Χριστούγεννα.

Το νέο κύμα κακοκαιρίας, που καταφθάνει σε λίγες ώρες από τη Σιβηρία, εκτιμάται ότι έχει ανάλογα χαρακτηριστικά με το αντίστοιχο κύμα που προηγήθηκε, ενώ ο υδράργυρος συνεχίζει την πτωτική του πορεία, στη διάρκεια της πιο κρύας, μέχρι στιγμής, εβδομάδας του χειμώνα, που ξεκίνησε χθες.

Οι μέγιστες τιμές της θερμοκρασίας θα κυμανθούν μέσα στην πόλη του Βόλου από 4 έως 6 βαθμούς Κελσίου, ενώ τις πρώτες πρωινές ώρες, ο υδράργυρος θα δείξει κάτω από το μηδέν.

Η νέα ψυχρή εισβολή θα κάνει αισθητή την παρουσία της αργά σήμερα το βράδυ, και μέχρι αύριο το απόγευμα «θα σημειωθούν χιονοπτώσεις ασθενείς, αλλά για αρκετό χρονικό διάστημα στις ορεινές περιοχές, μέχρι τα 300 μέτρα περίπου, χωρίς να αποκλείουμε ότι κάποια στιγμή θα χιονίσει για λίγο και σε κάποιες πεδινές περιοχές, χωρίς, ωστόσο, να υπάρξει πρόβλημα χιονόστρωσης» όπως επισημαίνει ο Θεοφάνης Τακούδης, μιλώντας στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ.

Παράλληλα, ο υπεύθυνος του Μετεωρολογικού σταθμού «Αλέξανδρος Τακούδης» υπογραμμίζει ότι οι άνεμοι ενισχύονται από σήμερα Τρίτη το βράδυ και αύριο Τετάρτη, μεθαύριο Πέμπτη και την Παρασκευή, και θα πνέουν βοριάδες εντάσεως 6 με 7 μποφόρ και πιο ανοιχτά στο Αιγαίο, θα φτάνουν τα 8 μποφόρ.

Μεθαύριο Πέμπτη, εξάλλου, ο καιρός θα είναι σχεδόν αίθριος, με λίγες συννεφιές το πρωί κυρίως στη νότια Μαγνησία, ενώ τις δύο επόμενες μέρες, Παρασκευή και Σάββατο, θα υπάρχουν διαστήματα ηλιοφάνειας, και την Κυριακή των Χριστουγέννων θα επικρατήσει σχεδόν αίθριος καιρός.

Το Σάββατο και την Κυριακή, την παραμονή και τη μέρα των Χριστουγέννων, αναμένεται να σημειώσει άνοδο η θερμοκρασία και να φθάσει από 8 έως 9 βαθμούς, για να ακολουθήσει και πάλι καθοδική πορεία τη Δευτέρα των Χριστουγέννων.

ΓΛ. ΥΔΡ.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου