ΤΟΠΙΚΑ

Χιονοθύελλα στο Πήλιο Διήρκεσε έως χθες τα ξημερώματα

χιονοθύελλα-στο-πήλιο-διήρκεσε-έως-χθ-622577

Κανονικά θα λειτουργήσει σήμερα το χιονοδρομικό

Σφοδρή χιονοθύελλα η οποία διήρκεσε έως χθες τα ξημερώματα, σημειώθηκε στο Πήλιο, με αποτέλεσμα το ύψος του χιονιού να φτάσει το 1 περίπου μέτρο στα Χάνια, λόγω των αλλεπάλληλων φαινομένων που προηγήθηκαν.

Η σφοδρή χιονόπτωση ξεκίνησε προχθές τα μεσάνυχτα και η διήρκεσε έως αργά χθες το πρωί, με το μέτωπο της κακοκαιρίας να εκτείνεται από το Κατηχώρι μέχρι το δέλτα Νοχωρίου, τις Μηλιές, τη Βυζίτσα, αλλά και προς την αντίθετη κατεύθυνση, το Κεραμίδι και την Ανάβρα. Το κύμα της κακοκαιρίας που παρουσιάζει πλέον ύφεση, έπληξε το βορειοανατολικό τμήμα του ορεινού όγκου του Πηλίου, χωρίς, ωστόσο, να σημειωθούν προβλήματα, καθώς δεκαοχτώ μηχανήματα επιχειρούσαν όλη τη νύχτα σε όλο το μήκος του επαρχιακού δικτύου προκειμένου να παραμείνει ανοιχτό και να διευκολύνεται η διέλευση των οχημάτων.

Τα έντονα φαινόμενα κόπασαν μετά τις 10.30 χθες το πρωί, ενώ στο μεταξύ μαίνονταν η χιονοθύελλα στα Χάνια. Το ύψος του χιονιού έφτασε χθες το 7 εκατοστά στο Κεραμίδι, τα 10 εκατοστά στην Ανάβρα και τα 5 εκατοστά στην Πορταριά, όπως ανέφερε ενδεικτικά η αντιπεριφερειάρχης Δωροθέα Κολυνδρίνη μιλώντας στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ, ενώ προσέθεσε ότι η κατάσταση επιφυλακής συνεχίστηκε έως και χθες το βράδυ.

Το χιονοδρομικό

Στο μεταξύ, κλειστό παρέμεινε χθες εκτάκτως το χιονοδρομικό, λόγω των άσχημων καιρικών συνθηκών και της χιονοθύελλας που μαίνονταν στην περιοχή, ανατρέποντας τον αρχικό προγραμματισμό λειτουργίας. Σε ανακοίνωση που εκδόθηκε χθες, επισημαίνονταν ότι «σύμφωνα με την ενημέρωση της Εθνικής Μετερεωλογικής Υπηρεσίας, από νωρίς το απόγευμα αναμένεται ύφεση των άσχημων καιρικών φαινομένων στην περιοχή, και έτσι σήμερα Κυριακή το Χιονοδρομικό Κέντρο Πηλίου θα λειτουργήσει κανονικά έτσι ώστε όλοι οι κάτοικοι της Μαγνησίας και οι επισκέπτες που επιθυμούν να κάνουν το αγαπημένο τους χειμερινό άθλημα, το σκι, ή απλά να θαυμάσουν το φυσικό τοπίο να κάνουν την βόλτα τους και να παίξουν με το χιόνι».

Το Χιονοδρομικό Κέντρο Πηλίου θα λειτουργήσει σήμερα Κυριακή από τις 9 το πρωί μέχρι τις 4 το απόγευμα. Σε λειτουργία θα είναι το σύνολο των πιστών: Πανόραμα, Πυλώνες, Θέτις, Ιάσων, Φαλκονέρα και Αρχαρίων, ενώ επίσης σε λειτουργία θα είναι και οι αναβατήρες καθώς και το διθέσιο lift. Τα εισιτήρια για τους επισκέπτες κυμαίνονται από 3 έως 11 ευρώ ανάλογα με τον τύπο και τις ώρες ενώ υπάρχει δυνατότητα απόκτησης ετήσιας κάρτας, το κόστος της οποίας ξεκινά από 80 ευρώ το έτος (μειωμένη τιμή) και φθάνει τα 220 ευρώ (οικογενειακή, τρία άτομα). Το τηλέφωνο επικοινωνίας με το Χιονοδρομικό Κέντρο είναι το 24280-89021.

ΓΛ. ΥΔΡ.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου