ΤΟΠΙΚΑ

Μεγάλη αγκαλιά για τη Φλόγα

μεγάλη-αγκαλιά-για-τη-φλόγα-627397

Συγκινητική ανταπόκριση σημειώνεται από κάθε γωνιά της Μαγνησίας στο έργο της «Φλόγας», η οποία στηρίζει 18 παιδιά από το νομό, τα οποία βρίσκονται σε φάση θεραπείας, την τελευταία τριετία. Εργο ζωής είναι, παράλληλα, ο τρίτος κατά σειρά ξενώνας του Συλλόγου που εγκαινιάζεται μεθαύριο Πέμπτη στην Αθήνα, προκειμένου να καλύπτονται οι ανάγκες διαμονής των γονέων, οι οποίοι βρίσκονται στο πλευρό των παιδιών τους, στη διάρκεια της νοσηλείας τους.

Ρεπορτάζ: ΓΛΥΚΕΡΙΑ ΥΔΡΑΙΟΥ

Το παραπάνω έργο, όσα προηγήθηκαν και όσα θα ακολουθήσουν, είναι καρπός πολύχρονων προσπαθειών, που διαρκούν 30 και πλέον χρόνια, από τη δημιουργία του Συλλόγου μέχρι σήμερα, και στηρίζονται διαρκώς από την προσφορά του κόσμου, ανθρώπων της διπλανής πόρτας, οι οποίοι προσφέρουν το απόθεμα της αγάπης τους.

Με ανάλογη προθυμία ανταποκρίνονται δεκάδες ευαισθητοποιημένοι Βολιώτες στο κάλεσμα στήριξης του εορταστικού μπαζάρ που πραγματοποιείται από το Σύλλογο Γονέων παιδιών με καρκίνο της Μαγνησίας και θα διαρκέσει έως τις 23 Δεκεμβρίου, με στόχο να στηριχθεί το έργο ζωής που επιτελείται.

Μιλώντας στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ η υπεύθυνη του Συλλόγου Γονέων παιδιών με καρκίνο «Φλόγα» Μαγνησίας, Ντίνα Τριανταφύλλου, υπογραμμίζει ότι ο κόσμος δεν σταματάει να διατηρεί ανοιχτή την καρδιά και την αγκαλιά του στη «Φλόγα», στηρίζοντας σε σταθερή βάση κάθε προσπάθεια που καταβάλλεται.

«Πάντοτε στηρίζουμε τις οικογένειες των παιδιών με τα χρήματα που εισρέουν στα ταμεία της Φλόγας, αλλά ο κυρίαρχος σκοπός μας είναι να συντηρούμε το μεγάλο έργο και της φιλοξενίας αλλά και των ιατρικών εξοπλισμών και υποδομών», τονίζει.

Οι ανάγκες είναι διαρκείς και «πρώτιστο μέλημά μας, είναι η κάθε οικογένειά μας να μην στερείται τίποτα και να μην αγωνιά για βιοποριστικά θέματα. Τους βοηθούμε πάντα, μόλις μας γνωστοποιήσουν το πρόβλημά τους. Γι’ αυτό το λόγο, πάντοτε οι ομάδες των κοινωνικών λειτουργών στα ογκολογικά τμήματα και οι δικοί μας κοινωνικοί λειτουργοί είναι σε άμεση συνεργασία, για να καλύπτονται οι ανάγκες που υπάρχουν».

Χριστουγεννιάτικο μπαζάρ

Το μήνυμα της «Φλόγας» προς την τοπική κοινωνία είναι να στηρίξουν την καθιερωμένη εορταγορά, που φιλοξενείται στα γραφεία του Συλλόγου, στην οδό Χαρισιάδου, και λειτουργεί από τις 10 το πρωί έως τις 8 το βράδυ, έως την προπαραμονή των Χριστουγέννων, προκειμένου να συνεχιστεί το έργο ζωής που επιτελείται από το σύλλογο.

«Το μπαζάρ είναι ένας τρόπος επικοινωνίας με την τοπική κοινωνία και κάθε ποσό που προσφέρεται είναι πολύ σημαντικό, γιατί από τα μικρά ποσά ξεκινούμε, προκειμένου να φτάσουμε στα μεγάλα», επισημαίνει η υπεύθυνη της «Φλόγας» Μαγνησίας, για να προσθέσει ότι τα μέλη της τοπικής κοινωνίας είναι ευαισθητοποιημένα και το αποδεικνύουν σε καθημερινή βάση.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου