ΤΟΠΙΚΑ

Το πρώτο πλαστικό αυτοκίνητο, από τα χέρια Βολιώτη εφευρέτη!

το-πρώτο-πλαστικό-αυτοκίνητο-από-τα-χέ-634899

Καινούργιο απόκτημα στην προσωπική συλλογή πρωτότυπων κατασκευών αποτελεί το ξεχωριστό αγωνιστικό αυτοκίνητο που δημιούργησε ο Κώστας Λύγκος, χρησιμοποιώντας ως πρώτη ύλη τον πολυεστέρα. Η ευφάνταστη κατασκευή, σε αποχρώσεις του πορτοκαλί και του μαύρου, αποτυπώνει το μεράκι του Βολιώτη εφευρέτη, ο οποίος αξιοποιεί τον ελεύθερο χρόνο του, δημιουργώντας ακατάπαυστα οχήματα που φέρουν την προσωπική του σφραγίδα πρωτοτυπίας. Το αγωνιστικό όχημα από πολυεστέρα, που παρουσιάζεται για πρώτη φορά από τον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ, είναι καρπός πολύωρης καθημερινής εργασίας, που διήρκεσε ενάμιση περίπου μήνα, με εφόδια την έμπνευση και το κατασκευαστικό ταλέντο του δημιουργού.

Ρεπορτάζ: ΓΛΥΚΕΡΙΑ ΥΔΡΑΙΟΥ

Το ξεχωριστό αγωνιστικό όχημα είναι εξ ολοκλήρου κατασκευασμένο από τον κ. Λύγκο, ο οποίος αποτύπωσε με τρόπο εκπληκτικό την εμπνευσμένη σκέψη του. Ολο το εξωτερικό τμήμα είναι κατασκευασμένο από φύλλα πολυεστέρα, πρώτη ύλη για την κατασκευή μιας πλαστικής βάρκας, τα οποία ο ίδιος λύγισε με πολύ προσοχή και στη συνέχεια τα προσάρμοσε με βίδες στο σιδερένιο σασί, το οποίο επίσης εμπνεύστηκε και κατασκεύασε ο ίδιος.

Η εντυπωσιακή κατασκευή, μήκους 4 περίπου μέτρων και πλάτους 1,40 μέτρων φέρει όλα τα χαρακτηριστικά ενός αγωνιστικού αυτοκινήτου, έτοιμο θαρρείς, να κόψει πρώτο το νήμα στη Φόρμουλα 1. Ζυγίζει 150 κιλά και είναι κατά πολύ ελαφρύτερο σε σχέση με ένα «κλασσικό» αυτοκίνητο, το βάρος του οποίου υπερβαίνει, αντίστοιχα, τα 800 κιλά.

Εξίσου εντυπωσιακές είναι οι λεπτομέρειες του πλαστικού αγωνιστικού οχήματος, το οποίο διαθέτει αεραγωγούς επίσης κατασκευασμένους από πολυεστέρα, ενώ η μονοθέσια καμπίνα του οδηγού, είναι επενδεδυμένη από ξύλο, το κάθισμα είναι επίσης πλαστικό και η μηχανή βρίσκεται στο πίσω μέρος του οχήματος, το οποίο κινείται με βενζίνη.

Ο κατασκευαστής του πρωτότυπου αγωνιστικού αυτοκινήτου δηλώνει ικανοποιημένος, διότι έκανε πράξη την εμπνευσμένη σκέψη του, συνεχίζοντας τη δραστηριότητα που γεμίζει δημιουργικά τον ελεύθερο χρόνο του. «Συνήθως ξυπνάω στις 7 το πρωί, πηγαίνω την κόρη μου στο σχολείο και μόλις επιστρέφω στο σπίτι, παίρνω τον καφέ μου και ασχολούμαι με τις κατασκευές. Νιώθω μεγάλη χαρά και ευχαρίστηση όταν ασχολούμαι με τις κατασκευές και ταυτόχρονα μεγάλη ικανοποίηση όταν ολοκληρώνω αυτό που έχω φανταστεί», υπογραμμίζει ο ίδιος. Η συγκεκριμένη δραστηριότητα ξεκίνησε ουσιαστικά «όταν ήρθα στο Βόλο πριν από 18 χρόνια και γεμίζει δημιουργικά την καθημερινότητά μου. Οι κατασκευές είναι το χόμπι μου και με ευχαριστεί η διαδικασία της δημιουργίας», επισημαίνει ο ίδιος.

Μετά το εντυπωσιακό καμπριολέ όχημα που κατασκεύασε πέρυσι, δίνοντας ξεχωριστή όψη σε μια παλιά Μερσεντές, κάνοντάς την κυριολεκτικά αγνώριστη, καθώς προσάρμοσε ξύλινα χειροποίητα στοιχεία, κάνει ένα ακόμη εμπνευσμένο βήμα, δημιουργώντας ένα ακόμη όχημα, το οποίο προσελκύει βλέμματα θαυμασμού.

Ταλέντο στις κατασκευές

Το κατασκευαστικό του ταλέντο εκδηλώθηκε από μικρή ηλικία, ενώ η εμπειρία που έχει αποκτήσει από τη μακρά του επαγγελματική δράση ως γενικός προϊστάμενος της Μερσεντές και στη συνέχεια ως επιχειρηματίας με πεδίο ενασχόλησης τις επιγραφές και ανακαινίσεις χώρων, αποτυπώνεται σε κάθε κατασκευή που φέρει τη σφραγίδα της προσωπικής του έμπνευσης.

Τα πρωτότυπα οχήματα που έχει κατασκευάσει, αποτελούν μέρος της δημιουργικής του ενασχόλησης, η οποία περικλείει εκτός των άλλων, πρωτότυπο πολυμηχάνημα το οποίο προορίζεται για όσους ασχολούνται με αγροτικές εργασίες. Συγκεκριμένα, προσάρμοσε σε φρέζα διάφορα επιμέρους μηχανήματα, για την εξυπηρέτηση ανθρώπων μεγάλης ηλικίας, οι οποίοι ασχολούνται με αγροτικές εργασίες και κηπουρική στον κήπο.

Δημιούργημα του ίδιου, με τη βοήθεια φίλου, είναι το άγαλμα του Αίσωνα που κοσμεί πλέον το 9ο δημοτικό σχολείο Βόλου, ενώ ο ίδιος δεν παραλείπει να ευχαριστήσει «το Γιώργο Βλιώρα, πρόεδρο του ΔΟΕΠΑΠ ΔΗΠΕΘΕ Βόλου, για τη βοήθειά του, προκειμένου το συγκεκριμένο άγαλμα, να μεταφερθεί στο σχολείο». Ο ίδιος έχει κατασκευάσει, εξάλλου, παγκάκια αλλά και πινακίδα για το σχολείο στο Σαμπάναγα, ενημερωτική επιγραφή στην είσοδο του οικισμού, φωτεινή εικόνα που κοσμεί τον εξωτερικό χώρο του τοπικού ενοριακού ναού, προσκυνητάρι, πρωτότυπες πόρτες επενδεδυμένες εσωτερικά με εικόνες στον Αγιο Λουκά και πολλά ακόμη.

Κάθε κατασκευή του 65χρονου εφευρέτη, αποτελεί μια ευχάριστη δημιουργική στιγμή για τον ίδιο και μόλις ολοκληρωθεί, η σκέψη του οδηγείται αυθόρμητα στην επόμενη. Ο ίδιος δηλώνει αποφασισμένος να συνεχίσει την ίδια δραστηριότητα, ενώ τονίζει παράλληλα ότι η έμπνευσή του δεν σταματάει ποτέ. Το συγκεκριμένο χόμπυ είναι πολυέξοδο αλλά «η ευχαρίστηση που νιώθω, δεν πληρώνεται» σημειώνει.

Πάγια θέση του και μότο ζωής είναι η φράση «όταν θέλει κάποιος να δουλέψει, όταν έχει διάθεση να δημιουργήσει, θα βρει τον τρόπο να το κάνει, γιατί η ζωή αποκτάει ξεχωριστό νόημα όταν συνδυάζεται με δημιουργικές σκέψεις και δράσεις».

Αποψη της καμπίνας του οδηγού

Eνα πρωτότυπο πλαστικό αγωνιστικό όχημα

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου