ΤΟΠΙΚΑ

Νέο κύμα κακοκαιρίας μεγαλύτερης διάρκειας

νέο-κύμα-κακοκαιρίας-μεγαλύτερης-διά-636766

Αναμένεται στις αρχές της ερχόμενης εβδομάδας και θα συνοδευτεί με χιόνια στα ορεινά

Νέο κύμα κακοκαιρίας, μεγαλύτερης διάρκειας από το τελευταίο, θα κάνει αισθητή την παρουσία του στις αρχές της ερχόμενης εβδομάδας, με κύριο χαρακτηριστικό τις χιονοπτώσεις στα ορεινά και σε ύψος άνω των 700 μέτρων.

Λίγα μόλις 24ωρα μετά την «αποχώρηση» του πρώτου ισχυρού κύματος κακοκαιρίας που επηρέασε τη Μαγνησία και κάλυψε με χιόνι τον ορεινό όγκο περιμετρικά του πολεοδομικού συγκροτήματος με επίκεντρο το Πήλιο, αναμένεται νέο χαμηλό, πιο ήπιας μορφής, το οποίο εκτιμάται ότι θα είναι κυρίως αισθητό την ερχόμενη Τρίτη και Τετάρτη.

Μιλώντας στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ ο Θεοφάνης Τακούδης, υπεύθυνος του Μετεωρολογικού Σταθμού «Αλέξανδρος Τακούδης», υπογραμμίζει ότι την ερχόμενη Δευτέρα, Τρίτη και Τετάρτη θα σημειωθούν βροχοπτώσεις, οι οποίες, ωστόσο, δεν θα είναι τόσο έντονες, όσο τα φαινόμενα των προηγούμενων ημερών. Χιονοπτώσεις, αναμένεται να σημειωθούν σε ψηλότερα σημεία των ορεινών περιοχών, συμπεριλαμβανομένου του Πηλίου, και συγκεκριμένα σε ύψος άνω των 700 μέτρων, όπως προαναφέρθηκε.

Η θερμοκρασία αναμένεται να κυμανθεί γύρω στους 8 βαθμούς Κελσίου στο Βόλο και στην περιοχή του Πηλίου, αντίστοιχα, 1 έως 2 βαθμούς κάτω από το μηδέν.

Η ψυχρή εισβολή και το χιονισμένο τοπίο, αναμένεται, εξάλλου, να επαναληφθεί στη διάρκεια του χειμώνα, χωρίς, ωστόσο, να υπάρχουν, μέχρι στιγμής τουλάχιστον, ενδείξεις για την γενικότερη πορεία και εξέλιξη των καιρικών συνθηκών που θα επικρατήσουν.

«Στη διάρκεια του χειμώνα θα υπάρξουν ανάλογα φαινόμενα, ιδιαίτερα φέτος, σε μια χρονιά που αναμένεται πιο κρύος χειμώνας, με περισσότερα χιόνια, σε σύγκριση με αντίστοιχες προηγούμενες χρονιές», όπως επισημαίνει χαρακτηριστικά ο κ. Τακούδης.

Το νέο κύμα κακοκαιρίας θα επηρεάσει κυρίως τις δυτικές περιοχές της Θεσσαλίας, αλλά το κύριο χαρακτηριστικό του είναι ότι θα διαρκέσει από την έναρξη της νέας εβδομάδας, μέχρι το πρωΐ της Πέμπτης, κατά πάσα πιθανότητα.

Σύμφωνα με τις προβλέψεις του Μετεωρολογικού Σταθμού «Αλέξανδρος Τακούδης», εξάλλου, σήμερα Σάββατο ο καιρός θα είναι σχεδόν αίθριος, οι άνεμοι θα είναι βορειοανατολικοί ασθενείς έως μέτριοι και στο Αιγαίο ισχυροί και η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 00 έως 07 βαθμούς Κελσίου και στο Βόλο από 03 έως 07 βαθμούς Κελσίου.

Αύριο Κυριακή αναμένονται αραιές συννεφιές, που βαθμιαία θα αυξηθούν προς το τέλος της ημέρας. Οι άνεμοι θα είναι βορειοανατολικοί ασθενείς έως μέτριοι και στο Αιγαίο έως ισχυροί, ενώ η θερμοκρασία θα κυμανθεί από -02 έως 11 βαθμούς. Στο Βόλο, ειδικότερα, η ελάχιστη τιμή θα είναι 02 και η μέγιστη 11 βαθμοί Κελσίου.

ΓΛ. ΥΔΡ.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου