ΤΟΠΙΚΑ

Επέστρεψε στο πόστο του…o πλανόδιος βιολιστής

επέστρεψε-στο-πόστο-τουo-πλανόδιος-β-649675

Ακούγεται και πάλι ο γνώριμος ήχος του βιολιού, μετά από πέντε περίπου μήνες σιωπής. Οι δοξαριές του βιρτουόζου πλανόδιου μουσικού, Ρένου Πίποϊ, ακούγονται και πάλι στον πεζόδρομο της Ερμού, προς τέρψη των διερχόμενων.

Καθισμένος σε κεντρικό σημείο της Ερμού, με εμφανή, ακόμη, τα σημάδια από το ατύχημα που τον καθήλωσε για μεγάλο διάστημα στο κρεβάτι του Νοσοκομείου, ο 57χρονος μουσικός, δέχεται με χαμόγελο τις ευχές των Βολιωτών, οι οποίοι τον πλησιάζουν, για να τον ρωτήσουν για την περιπέτεια της υγείας του.

«Νιώθω ότι βρίσκομαι και πάλι σε έναν καινούργιο κόσμο και είμαι πολύ χαρούμενος γιατί παίζω και πάλι για τον κόσμο, βλέπω και πάλι τους φίλους μου» αναφέρει ο ίδιος, με δήλωσή του στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ.

Ο Ρένος Πίποϊ υπέστη κάταγμα στο πόδι πριν από πέντε μήνες, πηγαίνοντας με το ποδήλατο στην Αγριά, για να εξασφαλίσει το μεροκάματο. Νοσηλεύτηκε για αρκετό διάστημα στο Νοσοκομείο και οι εθελοντές της «Κουζίνας αλληλεγγύης», αλλά και πολλοί ακόμη φίλοι του, έσπευσαν να του συμπαρασταθούν στις δύσκολες ώρες και να του εκφράσουν τη συμπάθειά τους. «Δεν έχω κανένα παράπονο και στο Νοσοκομείο με περιποιήθηκαν και όλοι έτρεξαν κοντά μου για να μου συμπαρασταθούν», επισημαίνει ο ίδιος.

Ακόμη και στις δύσκολες ώρες, δεν άφησε το βιολί του. Ακόμη και το διάστημα που ήταν καθηλωμένος στο κρεβάτι, δεν σταμάτησε να παίζει, γεμίζοντας με μουσικά ηχοχρώματα το δωμάτιο όπου νοσηλεύτηκε.

«Είχα πάρα πολλά μηνύματα συμπαράστασης από τον κόσμο όλο αυτό το διάστημα και ήρθαν στο Νοσοκομείο για να με επισκεφτούν, να μου μιλήσουν», αναφέρει με έκδηλη συγκίνηση ο βιολιστής του Βόλου, όπως του αρέσει να τον αποκαλούν.

Ο ίδιος ζει, άλλωστε, πάνω από δέκα χρόνια στο Βόλο και νιώθει την πόλη δεύτερη πατρίδα του, τους Βολιώτες φίλους του, ενώ δεν παραλείπει να εκφράσει την ευγνωμοσύνη του στο Γηροκομείο για τη φιλοξενία που του προσφέρει.

Ο πλανόδιος μουσικός από τη Ρουμανία, δηλώνει πανευτυχής διότι τις τελευταίες μέρες βρίσκεται και πάλι στο γνώριμο πόστο, απέναντι από τον Αγιο Νικόλαο, συντροφιά με τον αχώριστο φίλο, το βιολί του, με το οποίο εκφράζει τα συναισθήματά του.

«Όταν ήρθα και πάλι στην Ερμού, μετά από τόσον καιρό, ένιωσα ότι βρίσκομαι σε έναν άλλο κόσμο. Είναι πολύ έντονο το συναίσθημα», υπογραμμίζει ο ίδιος, ενώ δεν παραλείπει να ευχαριστήσει μέσω του ΤΑΧΥΔΡΟΜΟΥ, όλους τους Βολιώτες που του συμπαραστάθηκαν, εκφράζοντας έμπρακτα τη συμπάθειάς τους για το μουσικό που ακουμπάει με περισσή ευαισθησία τα συναισθήματά του, στο δοξάρι του βιολιού του.

ΓΛ. ΥΔΡ.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου