ΤΟΠΙΚΑ

Σχολικά έλαβαν 100 άπορες οικογένειες από τη Μητρόπολη

σχολικά-έλαβαν-100-άπορες-οικογένειες-απ-700169

Εκατό περίπου άπορες οικογένειες έλαβαν μέχρι στιγμής σχολικά είδη για τα παιδιά τους από τη Μητρόπολη Δημητριάδος. Δεκάδες γονείς προσέρχονται, παράλληλα, στο Πνευματικό Κέντρο της Μητρόπολης, όπου στεγάζεται το Κέντρο Συμπαράστασης Οικογένειας, προκειμένου να απευθύνουν αίτημα για βοήθεια, καθώς αδυνατούν να εξασφαλίσουν στα παιδιά τους ακόμη και τα στοιχειώδη.

Με πρωτοβουλία της τοπικής Εκκλησίας συγκεντρώθηκαν σχολικά είδη, με στόχο την κάλυψη των αναγκών άπορων παιδιών και η τοπική κοινωνία συνέδραμε για μια ακόμη φορά με ευαισθησία, τη συγκεκριμένη προσπάθεια, προσφέροντας τσάντες, κασετίνες, γραφική ύλη, ξύστρες, γομολάστιχες, τετράδια και ό,τι είναι απαραίτητο.

Ταυτόχρονα, δόθηκαν με κάθε διακριτικότητα σχολικά είδη σε άπορους μαθητές Γυμνασίου, οι οποίοι στερούνται ακόμη και τα στοιχειώδη, μετά από αίτημα που υπέβαλε η διεύθυνση του σχολείου. Δεκάδες συγκινητικές ιστορίες της διπλανής πόρτας έρχονται στο φως και ταυτόχρονα αθέατες πτυχές της οικονομικής ύφεσης, που έχει προκαλέσει βαθιές πληγές σε δεκάδες οικογένειες.

Το έμψυχο δυναμικό της Μητρόπολης Δημητριάδος και ειδικότερα η κοινωνική υπηρεσία, γίνονται αποδέκτες των προβλημάτων που ταλανίζουν πολλές οικογένειες, ενώ δεν λείπουν οι συγκλονιστικές περιπτώσεις ανθρώπων, οι οποίοι αδυνατούν να αγοράσουν στα παιδιά τους ακόμη κι ένα τετράδιο, ένα μολύβι ή μια γομολάστιχα.

Κάθε περίπτωση αντιπροσωπεύει και μια συγκλονιστική ανθρώπινη ιστορία, κάθε αίτημα που διατυπώνεται είναι και μια έκκληση για οικονομική στήριξη, με φόντο την ανεργία που δημιουργεί ασφυκτικό κλοιό γύρω από πολλές οικογένειες της Μαγνησίας.

Παράλληλα, έχει ξεκινήσει η διαδικασία υποβολής αιτημάτων από γονείς που αδυνατούν να καλύψουν τα έξοδα σπουδών των παιδιών τους και απευθύνονται στην κοινωνική υπηρεσία της τοπικής Εκκλησίας, ζητώντας να ενταχθούν τα παιδιά τους στο θεσμό του βοηθήματος που δίνεται από την τοπική Εκκλησία σε άπορους φοιτητές.

Το βοήθημα ανέρχεται συνολικά σε 300 ευρώ, τα οποία καλύπτουν το διάστημα των σπουδών από Δεκέμβριο έως και Μάιο και δίνονται σε άπορους φοιτητές, οι οποίοι προσκομίζουν τα αντίστοιχα δικαιολογητικά, στην κοινωνική υπηρεσία της Μητροπόλεως.

Τα αιτήματα αυξάνονται διαρκώς, ενώ είναι προφανές ότι πολλές οικογένειες αδυνατούν πλέον να καλύψουν τις καθημερινές ανάγκες των παιδιών τους, πολύ δε περισσότερο τα έξοδα των σπουδών τους.

Τα περιστατικά που καταγράφονται σε καθημερινή σχεδόν βάση, από την τοπική Εκκλησία, αποτυπώνουν το μέγεθος του προβλήματος που αντιμετωπίζουν πολλοί γονείς, οι οποίοι βιώνουν τα δυσάρεστα παρελκόμενα της οικονομικής ύφεσης και της ανεργίας.

ΓΛ. ΥΔΡ.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου