ΤΟΠΙΚΑ

Κερδίζει έδαφος η εκμάθηση Ρώσικης και Ιαπωνικής γλώσσας στο Βόλο

κερδίζει-έδαφος-η-εκμάθηση-ρώσικης-κα-701809

Η σημασία της εκμάθησης ξένων γλωσσών, η αύξηση των ενηλίκων σε ποσοστό 25% που αναζητούν θέση εργασίας στο εξωτερικό, αλλά και η συμμετοχή του 80% των μαθητών σε ανάλογες δομές πριν την έναρξη της προετοιμασίας για τις πανελλαδικές, υπογραμμίστηκαν στη διάρκεια προχθεσινής εκδήλωσης στο Βόλο. Παράλληλα υπογραμμίστηκε ότι κερδίζουν έδαφος γλώσσες, όπως Ρώσικα και Ιαπωνικά.

Αφιερωμένη στη θεσμοθετημένη «Ευρωπαϊκή Ημέρα Γλωσσών», ήταν η εκδήλωση που φιλοξενήθηκε στην αίθουσα εκδηλώσεων του Σχολείου Δεύτερης Ευκαιρίας Βόλου.

Η Ενωση Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων Δήμου Βόλου, το Γραφείο της Ευρωπαϊκής Αντιπροσωπείας στην Αθήνα, οι Teachers4Europe – παράρτημα Μαγνησίας, το ΣΔΕ Βόλου, το τοπικό παράρτημα της ΑΔΕΔΥ, πολιτιστικά ινστιτούτα και σχολικές δομές της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας, σχεδίασαν για ακόμα μια χρονιά τη διοργάνωση μιας πολύπλευρης εκδήλωσης σε μια πολυπολιτιστική και πολυγλωσσική διαδραστική συνάντηση για όλους τους πολίτες του Βόλου.

Μιλώντας στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ ο Πασχάλης Δήμου, διευθυντής του 30ου δημοτικού σχολείου, ταμίας στο Δ.Σ. του Παγκόσμιου Σωματείου απόδημων Μαγνήτων το «Κοινό των Μαγνήτων» και πολλαπλασιαστής της εκπαιδευτικής δράσης Teachers4Europe, επισήμανε ότι πέραν των ευρέως διαδεδομένων Ευρωπαϊκών γλωσσών, κερδίζουν έδαφος τα Ρώσικα και τα Ιαπωνικά. «Αυτό σημαίνει ότι η εκμάθηση γλωσσών είναι μια αναγκαιότητα. Η κυκλοφορία των πολιτών για αναζήτηση εργασίας, η επιστημονική τεκμηρίωση και εξέλιξη, μας δημιουργεί την ανάγκη να μάθουμε παραπάνω από μια ξένες γλώσσες», υπογράμμισε.

Στο πλαίσιο αυτό, φοιτητές ηλικίας 20 ετών, αλλά και Βολιώτες μέχρι την ηλικία των 40 ετών που έχουν, ενδεχομένως, την ανάγκη αναζήτησης εργασίας ή μετανάστευσης, επιδιώκουν να μάθουν ξένες γλώσσες, προκειμένου να υλοποιήσουν τους στόχους τους.

ΓΛ. ΥΔΡ.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου