ΤΟΠΙΚΑ

Βολιώτης συνταξιούχος εκπαιδευτικός, εθελοντής ιερέας

βολιώτης-συνταξιούχος-εκπαιδευτικός-705287

Υπέρμαχος της εθελοντικής προσφοράς και διακονίας είναι ο συνταξιούχος εκπαιδευτικός Βασίλειος Κάπελλας, ο οποίος χειροτονείται σήμερα διάκονος. Τη χειροτονία θα τελέσει ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Δημητριάδος κ. Ιγνάτιος, μετά τη θεία λειτουργία, στον Μητροπολιτικό ναό Αγίου Νικολάου. Ο κ. Κάπελλας, ο οποίος είναι έγγαμος και πατέρας τριών παιδιών, θα διακονήσει ως εθελοντής ιερέας τη Μητρόπολη Δημητριάδος.

Ρεπορτάζ: ΓΛΥΚΕΡΙΑ ΥΔΡΑΙΟΥ

Την παραμονή της χειροτονίας, ο συνταξιούχος εκπαιδευτικός μίλησε στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ, υπογραμμίζοντας ότι από μικρή ηλικία βρίσκεται κοντά στην Εκκλησία, προσφέροντας παράλληλα έργο ως κατηχητής επί πολλά χρόνια, στον Αγιο Νικόλαο.

Ο ίδιος επεσήμανε ακόμη ότι από νεαρή ηλικία επιθυμούσε να χειροτονηθεί και όπως ομολογεί, νιώθει «χαρά, δέος και συναισθήματα που δύσκολα περιγράφονται», ενόψει της σημερινής χειροτονίας.

Εργάστηκε επί πολλά χρόνια στην τεχνική εκπαίδευση, θήτευσε ως διευθυντής στο ΙΕΚ της Χαλκίδας, στο 2ο ΙΕΚ του Βόλου και εργάστηκε στη συνέχεια ως καθηγητής στο 4ο ΕΠΑΛ, διδάσκοντας μαθήματα της ειδικότητάς του, ηλεκτρολογικά και αυτοματισμούς. Πάντα είχε, ωστόσο, έφεση στη Θεολογία και γι’ αυτό το λόγο, άλλωστε, εκπόνησε μεταπτυχιακό στη Θεολογία.

Ο νέος κύκλος πνευματικής ζωής που ανοίγει με τη σημερινή χειροτονία, είναι ιδιαίτερα σημαντικός για τον ίδιο, ενώ όπως αναφέρει χαρακτηριστικά τον γεμίζει η προσφορά και θα προσφέρει εθελοντικά ως κληρικός στην τοπική Εκκλησία και συγκεκριμένα στην ενορία Αγίων Αναργύρων Πορταριάς.

Ο 56χρονος συνταξιούχος εκπαιδευτικός, είναι κοντά στον άνθρωπο και την Εκκλησία και το πρώτο διάστημα της χειροτονίας του, θα βρίσκεται στον Αγιο Νικόλαο, τον οποίο «νιώθει ως σπίτι του» όπως αναφέρει χαρακτηριστικά, λόγω του πνευματικού του, π. Βασίλειου Ακριβόπουλου.

Η σύζυγός του Αποστολία, στήριξε από την πρώτη στιγμή την έφεσή του, ενώ όπως τονίζει ο συνταξιούχος εκπαιδευτικός που εισέρχεται σήμερα στις τάξεις των εθελοντών κληρικών της Μητρόπολης Δημητριάδος, «έφτασε πλέον το πλήρωμα του χρόνου και ο Θεός επέτρεψε να υλοποιηθεί ένα όνειρο ζωής». Στόχος του είναι να προσφέρει στον άνθρωπο, την κοινωνία, και όπως επισημαίνει χαρακτηριστικά «είμαι άνθρωπος που ξεκινάει από χαμηλά και θέλω να κάνω ό,τι μπορώ για την τοπική Εκκλησία».

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου