ΣΠΟΡΑΔΕΣ

Με το βλέμμα σε Ινδία και Κίνα οι ξενοδόχοι της Σκιάθου

με-το-βλέμμα-σε-ινδία-και-κίνα-οι-ξενοδό-706934

Στην κατεύθυνση της διερεύνησης νέων αγορών του εξωτερικού όπως η Ινδία, η Κίνα και η Αμερική, στρέφεται το ενδιαφέρον της Ενωσης Ξενοδόχων Σκιάθου, με στόχο την ενίσχυση του τουριστικού ρεύματος και την προσέλκυση και άλλων αεροπορικών εταιρειών. Οι ξενοδόχοι του νησιού θέτουν έναν ακόμη φιλόδοξο στόχο, προσβλέποντας μεταξύ άλλων στη μακροπρόθεσμη διεύρυνση της τουριστικής σεζόν.

Στο μεταξύ, εκπρόσωπος γνωστής αεροπορικής εταιρείας επισκέφτηκε το νησί, μαζί με την ομάδα των Ολλανδών δημοσιογράφων και τον υπεύθυνο του ΕΟΤ Ολλανδίας, που πραγματοποίησαν ταξίδι γνωριμίας στις Βόρειες Σποράδες. Η ίδια αεροπορική εταιρεία πραγματοποιεί πτήσεις εσωτερικού αλλά καταβάλλονται προσπάθειες, προκειμένου να επιτευχθεί το πολυπόθητο άνοιγμα και στο εξωτερικό.

Οπως αναφέρει ο πρόεδρος της Ενωσης Ξενοδόχων Σκιάθου, Μάκης Κουκουλάκης, μιλώντας στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ «η φιλοσοφία μας είναι να αυξήσουμε ποιοτικά τον τουρισμό, προσεγγίζοντας αγορές όπως η Ινδία και η Κίνα, οι οποίες είναι αναπτυσσόμενες αγορές με υψηλού επιπέδου τουρίστες, για να διευρύνουμε τη σεζόν». Η προσπάθεια βρίσκεται ακόμη σε πρώιμο στάδιο, καθώς γίνονται οι πρώτες επαφές, ενώ στους μακροπρόθεσμους στόχους των ξενοδόχων είναι να πραγματοποιηθούν ως πρώτο βήμα, ταξίδια γνωριμίας με το νησί, από τουριστικούς πράκτορες, δημοσιογράφους, αλλά και εκπροσώπους αεροπορικών εταιρειών.

Στο μεταξύ, «πραγματοποιήθηκαν αρχικές συζητήσεις πέρσι στην Ινδία μέσω της MTC Group, έχουν γίνει κάποιες επαφές με την αγορά της Κίνας, αλλά επί του παρόντος η προσπάθεια, που βρίσκεται σε αρχικό στάδιο, θα συνεχιστεί, με μακροπρόθεσμη προοπτική υλοποίησης» όπως αναφέρει ο ίδιος.

Δρομολόγια της Sky Express

Με πολύ θετικά σχόλια υποδέχτηκαν, εξάλλου, φορείς και κάτοικοι της Σκιάθου την έναρξη δρομολογίων της Sky Express από την 1η Οκτωβρίου, καθώς, όπως εκτιμάται, θα αποβεί προς όφελος των επιβατών η προσθήκη επιπλέον δρομολογίων στην αεροπορική γραμμή Αθήνα – Σκιάθος και αντιστρόφως.

Για αρχή, έχουν προγραμματιστεί δύο πτήσεις την εβδομάδα, Δευτέρα και Παρασκευή, στις 12:30 από το διεθνές αεροδρόμιο Αθηνών «Ελ. Βενιζέλος» και στις 13:30 από το αεροδρόμιο της Σκιάθου. Στον προγραμματικό σχεδιασμό της εταιρείας υπάρχει στόχος, το καλοκαίρι και ανάλογα με την επιβατική κίνηση, οι πτήσεις να είναι καθημερινές.

Στο μεταξύ, πραγματοποιούνται πτήσεις και από την Olympic air στην αεροπορική γραμμή Αθήνα – Σκιάθος, που παραμένει ανοιχτή καθ’ όλη τη διάρκεια του χρόνου. Τη δεδομένη χρονική στιγμή πραγματοποιούνται τρεις πτήσεις ημερησίως, ενώ όταν ολοκληρωθεί η τουριστική σεζόν, το πρόγραμμα θα μεταβληθεί και θα πραγματοποιούνται δύο πτήσεις σε εβδομαδιαία βάση.

Παράγοντες της Σκιάθου εκτιμούν ότι η αύξηση των πτήσεων, από κάθε προορισμό, είναι σημαντικός παράγοντας για τη διασφάλιση της σταθερής κίνησης και της καλύτερης εξυπηρέτησης του επιβατικού κοινού στη διάρκεια του χρόνου.

ΓΛ. ΥΔΡ.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου