ΣΠΟΡΑΔΕΣ

Χέρι βοήθειας σε 100 άπορες οικογένειες της Σκοπέλου

χέρι-βοήθειας-σε-100-άπορες-οικογένειες-708195

Στην πρόσληψη μιας κοινωνικής λειτουργού θα προχωρήσει άμεσα ο δήμος Σκοπέλου στο πλαίσιο του επισιτιστικού προγράμματος, που τείνει χέρι βοήθειας σε περισσότερες από 100 άπορες οικογένειες του νησιού.

Στην προχθεσινή συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Σκοπέλου, εγκρίθηκε από το Σώμα η προγραμματική σύμβαση για την υλοποίηση του έργου «Συνοδευτικά μέτρα στο πλαίσιο του επιχειρησιακού προγράμματος επισιτιστικής βοήθειας για τους απόρους».

Συγκεκριμένα, πέρα από την επισιτιστική βοήθεια, προβλέπεται η παροχή ψυχολογικής στήριξης, καθώς επίσης στήριξη σε παιδιά οικογενειών που αντιμετωπίζουν οικονομικά προβλήματα και ανήκουν στο συγκεκριμένο πρόγραμμα.

«Θα προσφέρεται ψυχολογική και κοινωνική στήριξη στις οικογένειες αυτές και εμείς επιλέξαμε να προσλάβουμε μια κοινωνική λειτουργό με σύμβαση έργου, με το ποσό το οποίο μας αναλογεί από το πρόγραμμα, πέρα από την επισιτιστική βοήθεια που έχουμε τη δυνατότητα να έχουμε μέσα από το συγκεκριμένο πρόγραμμα» αναφέρει η αρμόδια αντιδήμαρχος Αθηνά Ντάκη.

Μεταξύ των προτεραιοτήτων της δημοτικής αρχής, είναι παράλληλα, η ένταξη των επιλαχόντων παιδιών του προγράμματος ΕΣΠΑ, στους παιδικούς σταθμούς του δήμου Σκοπέλου. Ηδη ολοκληρώνονται οι ανάλογες διαδικασίες, προκειμένου τα τέσσερα παιδιά, να παρακολουθούν κανονικά από την ερχόμενη εβδομάδα, το πρόγραμμα του παιδικού σταθμού.

Ευρωπαϊκή εβδομάδα κινητικότητας

Στο μεταξύ, αγώνες διάθλου διοργανώνονται σήμερα Τετάρτη 21 Σεπτεμβρίου, σε συνεργασία με ποδηλατικό κέντρο της Σκοπέλου, οι οποίοι περιλαμβάνουν ποδηλατικό γύρο και αγώνα δρόμου, με αφετηρία και τερματισμό το παλιό λιμάνι και διαδρομή το παραλιακό μέτωπο Σκοπέλου, στο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Κινητικότητας.

Ο δήμος Σκοπέλου, συμμετέχοντας στην Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κινητικότητας, που ολοκληρώνεται αύριο, διοργανώνει δράσεις, με επίκεντρο τη νεολαία και στόχο την ευαισθητοποίησή της στην επιλογή εναλλακτικών και βιώσιμων τρόπων μεταφοράς και ταυτόχρονα την προώθηση της άθλησης των νέων.

Η «Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κινητικότητας» από το 2002 έχει καθιερωθεί ως ο σημαντικότερος θεσμός σε Ευρωπαϊκό επίπεδο για την προαγωγή βιώσιμων προτύπων κινητικότητας και κατ’ επέκταση για τη διαμόρφωση και ανάπτυξη περιβαλλοντικού ήθους.

ΓΛ. ΥΔΡ.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου