Οταν παίρνουν τα σπίτια μας οι «κομμουνιστές»

οταν-παίρνουν-τα-σπίτια-μας-οι-κομμου-795088

Τα παλιά χρόνια, τόσο κατά την διάρκεια του αδελφοκτόνου σπαραγμού που ακλούθησε, μόνο στη χώρα μας, την απελευθέρωση από τα γερμανικά στρατεύματα κατοχής και αμέσως μετά τον εμφύλιο, στα πέτρινα χρόνια του αστυνομικού κράτους, οι νικητές του εμφυλίου καλλιεργούσαν συστηματικώς τον φόβο απέναντι στην Αριστερα. Ένα δε από τα χαρακτηριστικότερα ευρήματα της τότε κρατικής προπαγάνδας ήταν εκείνο που σχετιζόταν με την αγάπη του μέσου Έλληνα για το «κεραμίδι» του. Για το σπιτάκι του: «Αν έλθουν οι κομμουνιστές, θα σας πάρουν τα σπίτια».

Περισσότερο από μισόν αιώνα μετά, στις μέρες μας, συμβαίνει τούτο το κωμικό: Μας κυβερνούν οι υποτιθέμενοι «κομμουνιστές». Κάτι γιαλαντζί «αριστεροί». Και χιλιάδες πολίτες χάνουν τα σπίτια τους. Άλλα δεν χρειάζεται να τους τα πάρουν με την βία οι «κομμουνιστές», όπως υπονοούσε τότε η προπαγάνδα. Οι πολίτες τα χαρίζουν οι ίδιοι στο κράτος …αυθορμήτως.

Όσο και αν σας φαίνεται απίστευτο, είναι όμως άκρως αληθινό και ελληνικό. Περίπου πεντακόσιοι άνθρωποι κάθε εργάσιμη ημέρα του χρόνου, παραιτούνται από το δικαίωμα ιδιοκτησίας κάποιου ακινήτου, σπιτιού, καταστήματος, χωραφιού, υπέρ του κράτους. Πρόκειται για ανθρώπους που βρίσκονται να κληρονομούν κάποιο ακίνητο, ή ακίνητα, αλλά αδυνατούν να τα κρατήσουν. Διότι δεν μπορούν, σε πρώτη φάση, να βρουν χρήμα για να πληρώσουν τον φόρο κληρονομιάς. Και σε δεύτερη να ανταποκριθούν στα ετήσια βάρη ενός ακινήτου. Τόσο από τον ΕΝΦΙΑ, που τάχα θα καταργούσαν οι σημερινοί κυβερνήτες μας, όσο και από τις άλλες επιβαρύνσεις, όπως δημοτικά τέλη κ.λπ.

Όσο και αν σας φαίνεται απίστευτο, μόνο κατά την διάρκεια του προηγουμένου οικονομικού έτους, του 2017, πάνω από 135.000 συμπολίτες μας, που βρέθηκαν να κληρονομούν κάποιο ακίνητο, έσπευσαν να κάνουν δήλωση αποποίησης κληρονομιάς, μην αντέχοντας να εξυπηρετήσουν το κόστος κατοχής του ακινήτου που κληρονόμησαν. Και έτσι το πρόσφεραν δωρεάν στο κράτος.

Προσθέστε σε αυτούς και όλους εκείνους που χάνουν τα σπίτια τους από τους πλειστηριασμούς, είτε υπέρ του δημοσίου είτε υπέρ των τραπεζών, που έχουν πάρει πια καταιγιστική μορφή, ίνα πληρωθεί, άλλα από την ανάποδη, το ρηθέν παρά των ροζέ «προφητών», που διαδήλωναν άλλοτε με το σύνθημα «κανένα σπίτι στα χέρια τραπεζίτη».

Βρικολάκιασε η προπαγάνδα του μετεμφυλιακού κράτους. Και στοιχειώνει την καθημερινότητα μας. Υπό καθεστώς υποτιθεμένων «ριζοσπαστών της Αριστεράς» και άλλα παραμύθια.

Γ. Π. ΜΑΣΣΑΒΕΤΑΣ

www.massavetas.gr

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου