Ενιαία κυβέρνηση ή ετερόρρυθμη εταιρεία χειρίζεται τα εθνικά;

ενιαία-κυβέρνηση-ή-ετερόρρυθμη-εταιρ-824116

Βάλθηκαν να μας τρελάνουν. Από τη μία ο αρμόδιος για τον χειρισμό του προβλήματος με τα Σκόπια, αυτός που έκανε όλες τις διαπραγματεύσεις, ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Κοτζιάς, με σαφέστατη δημόσια δήλωσή του, μας ενημερώνει ότι ολοκλήρωσε την αποστολή που ανέλαβε. Και ότι δεν απομένει παρά μόνον να δώσουν τα χεριά οι πρωθυπουργοί των δυο χωρών. Από την άλλη ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Δημήτρης Τζανακόπουλος εκπέμπει το μήνυμα ότι «δεν υπάρχει συμφωνία αυτή τη στιγμή». Λες και η κυβέρνηση αποτελείται από… συνιστώσες που συγκροτούν ετερόρρυθμη εταιρεία. Κάθε μια με τη γραμμή της.

Είναι προφανές ότι ο κ. Τζανακόπουλος έκανε τη δήλωση αυτή εκπροσωπώντας τον πρωθυπουργό με συγκεκριμένο στόχο. Να καθησυχάσει το εσωτερικό του κόμματος του συγκυβερνώντας Πάνου Καμμένου. Και προσωπικώς τον ίδιο τον υπουργό Αμύνης. Για τον ίδιο λόγο άλλωστε έμπλεξε το εθνικό θέμα με τις χλιδάτες τουριστικές δραστηριότητες του Καμμένου. Παρέχοντάς του πλήρη πολιτική κάλυψη, ακόμη και για τις χυδαιότητες τις όποιες ανήρτησε στο «τουίτερ». Με το φοβερό επιχείρημα «ο κ. Καμμένος έχει αποδείξει ότι δεν έχει κανένα πρόβλημα να κατέβει από το σαλόνι στο αλώνι». Προφανώς, ο κ. Τζανακόπουλος δεν είναι σε θέση να ξεχωρίσει τα αλώνια από τις αλάνες και τους αλωνάρηδες από τους αλανιάρηδες.

Το ότι η ουσία της δήλωσης του κυβερνητικού εκπροσώπου στρέφεται περισσότερο προς το εσωτερικό της κυβερνητικής εταιρείας, υπογραμμίζεται και από το γεγονός ότι θεώρησε αναγκαίο να προδιαγράψει τι θα κάνει ο Καμμένος σε περίπτωση που συμφωνήσουν Τσίπρας – Ζάεφ: «Δεν υπάρχει περίπτωση να θέσει θέμα δεδηλωμένης». Απλώς θα παραστήσει τον «μακεδονομάχο» εκ του ασφαλούς, μην ψηφίζοντας τη συμφωνία, επειδή, όπως είπε ο κ. Τζανακόπουλος «Υπάρχουν οι πολιτικοί και κοινωνικοί συσχετισμοί για μια ευρύτατη πλειοψηφία στη Βουλή».

Στην καρδιά του Πειραιά, στην Τρούμπα, όπου γεννήθηκα, κάτι τέτοιους που παριστάνουν τους δήθεν ζόρικους όταν είναι βέβαιοι ότι άλλοι θα βγάλουν τα κάστανα από τη φωτιά, τους λέμε «τσάμπα μάγκες». Και στην Κοκκινιά όπου ανδρώθηκα, ανάμεσα σε ματωμένους αριστερούς, ποτέ δεν θα κάλυπταν με πέπλο από το «ηθικό πλεονέκτημα» της Αριστεράς, μια τέτοια λούμπεν εκδοχή του λαϊκισμού και της πατριδοκαπηλίας.

Ελπίζω να μη χαθεί η ιστορική ευκαιρία και πάμε πίσω, από τον Ζάεφ στον Ιβανόφ και τον Γκρούεφσκι, που ιππεύουν στον ίδιο «Βουκεφάλα» με τον Καμμένο.

Γ. Π. ΜΑΣΣΑΒΕΤΑΣ

www.massavetas.gr

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου